tiistai 7. lokakuuta 2014

Tähtisukat

Sain keväällä kummiltani muutaman kerän Nalle Taika -lankaa. Jostain syystä päätin heti silloin, että vihreä ja sininen kerä, ne pitää sekoittaa. Tein sitten vaihteeksi sukat, tällä kertaa ihan itselleni :D
Ikivanhassa käsityökirjassa oli ohje tähtikuvioihin. Soveltelin sitten sitä näiden sukkien teräosiin. Tähti neulotaan niin, että ensimmäinen kerros normaalisti sileää, toisella kerroksella *3 oikein yhteen, ei pudoteta silmukoita, langankierto, 3 oikein yhteen niistä samoista silmukoista, 1 oikein* ja tähtiväliä toistellaan, ja sit seuraavalla kerroksella vähän silleen limittäin. Aina oli siis kahden kerroksen levyisiä raitoja kummallakin värillä.
Melkein on liian pienet, mutta ei äiti, et saa näitä nää on mun :D Istuu silleen napakasti jalkaan, varmaan mahtuu hyvin jonnekin talvikenkien sisään. Kantapää on perus ranskalainen, nää on neulottu varpaista aloittaen.
Jotenkin tuo kuvio muistuttaa ihan rahkasammalta! Tai ainakin se tulee mulle mieleen :D Mutta kiva kuvio, pintaneule jota voi ihan hyvin tehdä kirjavalla langalla. Koska usein palmikot ynnä muut näyttää hassuilta tällaisessa väriyhdistelmässä, mutta tää on söpö :D
Varressa keskellä edessä jatkoin tähtijuttua, mutta muuten tein wannabepitsiä mitä tungen nykyään melkein kaikkiin sukanvarsiin :D Joka toisella kerroksella 2 oikein, 2 nurin joustinta, ja joka toisella kavennus ja langankierto niin että muodostuu tuollainen aaltojuttu.
Panostin muuten kerrankin, ja menin ihan pihalle ottamaan kuvat sukista. Niinkin pitkälle, että takaovesta ulos, ja suoraan siinä oli pikkuinen kalliokohta, johon sitten päätin mennä seisomaan :D Mutta ihan hyvin näyttää että olis jossain muualla kuin kerrostalon pihalla.
Pööpöilen nää sukat jalassa tälläkin hetkellä, villasukkakausi on ihan täydessä vauhdissa... Onneksi on vaihtoehtoja mitä laittaa jalkaan!
Oon muuten ihan pähkinöinä täällä, taas vaihteeks, meen varmaan jossain vaiheessa, ens viikolla, kutomaan mattoa! Miten siistiä :D Pitää vaan nyt ahkerasti opiskella ettei sit jää joku lopputyö pahasti jälkeen sen takia... Mut silti, siistii!

2 kommenttia:

  1. Tosi nättiä kuviota! Minusta muistuttaa ihan mehitähtiä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...