lauantai 14. toukokuuta 2016

A little party never killed nobody

Viitosvuosikurssi on nyt potkittu pois. Me järkättiin niille viimeiset bileet (ite olin vaan lähinnä apukäsinä, toiset hoiti varsinaiset järjestelyt. Ja hyvin hoitivatkin, kiitos teille!!). Teemana oli 20-luvun juhlat, Great Gatsby -tyyliin, ihan huippu teema! Pääsin askartelemaan kaikkea hauskaa, mekonkin ompelin (mutta tästä olisi tullut ihan jäätävän pitkä postaus joten osa II tulee kohta) näitä juhlia varten.
20-luvulla pääpanta oli se juttu, meillä kaikilla henkilökuntaan kuuluvilla tytöillä oli panta. Ei oltu sovittu tätä, mutta hyvin oli teema ymmärretty! Ompelin mekon jämäpalasista härpäkkeen. Vuorikankaasta semmonen lätyskä, jonka taitoin kaksinkerroin ja laitoin kumilangan sinne väliinn. Päälle laitoin pitsiä ja paljettijuttua ja helmiä. Totesin, että mulla on paljon tukkaa, ja laitoin vielä toisen kumpparin että tukka pysyy, niiden ympärille ompelin pitsistä putkilon että on vähän nätimpi. Koska 20-luvulla naisten hiukset olivat aika lyhyitä, mä kieputtelin hiukset tuonne pannan alle ja laiton n. miljoona pinniä ja pari kiloa lakkaa, jotta tukka pysyy. En vaan osaa olla tämmöisessä tukassa kauheen hyvin, mutta selvisin! Lisäks musta tuntuu, että tuollainen lyhyt tukka tekee musta tosi vanhan näköisen :D
Innostuin ja tein myös kaverille samalla tyylillä jutun tukkaan. Pitsiä kasaan, paljettikankaasta pala ja vähän erilaisia helmiä. Laitoin hänelle myös hiukset samaan tapaan kuin omani :D
Paljettikangasta oli reilusti, joten päätin tarvisevani vielä asuun sopivan pikkulaukun. Kätköistä ei löytynyt mustaa vetoketjua, mutta tummansininen oli. Se sopi ihan riittävän hyvin. Ompelin tän käsin ihan kokonaan, kun en jaksanut kaivaa enää ompelukonetta kun inspiraatio iski, ja kun Eurokankaan myyjä sanoi, että paljettikangas voi olla vähän vaikeeta ompelukoneella ommeltavaksi. Sitä oli myös jokseenkin kamala leikata :D Laitoin laukkuun myös silkkinauhasta rannelenksun, että pysyy menossa mukana. Oli hyvä.
Meidän kämppä oli pari päivää vähän varastona, kun täällä oli kaikkia potkijaistavaroita ja -asioita. Yksi niistä oli äänestyslappulaatikko, joka oli päällystetty foliolla. Koska mulla oli vielä matskuja jäljellä, tein siihenkin härpäkkeen. Paljetteja ja pitsiä. Kiinnityksen kanssa meinasi tulla pulma, mutta ilmastointiteippi on kaveri :D Vetästiin teippi härpäkkeeseen kiinni nitojalla, niin pysyi.
Kohta olis euroviisuaika! Saa nähdä miten pitkälle niitä jaksaa katsella :D Ja stay tuned, mekkopostaus tulossa lähiaikoina (toivottavasti. Jos en hautaudu kouluhommien alle.)

4 kommenttia:

  1. Ooooh oon aina halunnut osallistua tuollaisiin 20-luvun teemabileisiin! Täytyy vissiin järjestää sellaiset itse kun ei ole kutsua mistään tullut...:D Nuo sun asusteet henkii kyllä hyvin ko. aikakautta, mielenkiinnolla oottelen jo mekkopostausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me miettittiin kans kaveriporukalla joskus kun toi Gatsby tuli, että olispa makeet bileet tolla teemalla! Ja nyt sit päästiin sellasiin. Kämppis totesi, että mä oon ihan liekeissä tästä teemasta, ja joo totta, olin! :D

      Poista
  2. Onpas ollut ihana teema ja kaunis hiuskoriste :) Juhlat arjen keskellä tekevät niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei paljon parempaa olisi voinut keksiä! Ehdottomasti, piristää kummasti :)

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...