sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Home is where the sewing machine is

Saumuri ja ompelukone ovat asustelleet Kuopiossa kanssani jo muutaman viikon. Viime viikolla selvisin Eurokankaaseen (siitä jo aiemmin mainitsinkin), ja pääsin vihdoin käyttämään härveleitäni. Tarvetta oli vähän juhlavammalle paidalle, minkä voin esim ottaa mukaan farmasistiristeilylle viikonloppuna ;)
Muokkasin Joka tyypin kaavakirjan T-paitakaavasta vesiputouskauluksellisen topin, samaan tapaan kuin tässä paidassa. Jotenkin kaula-aukosta tuli aluksi ihan hirmusen avonainen! Sitten keksin tehdä rypytyksiä poimutuksia olalle. Lyhensin siis olkainta ihan vaan siirtämällä sitä ylöspäin. Hankala selittää :D Olkaimet on ihan epäsymmetriset, mutta ei se mua haittaa! Tän operaation jälkeen piti vielä suurentaa kainaloaukkoja, ne kun mystisesti oli kutistuneet. Myös pituutta olisi saanut olla vähäsen enemmän, laitoin tähän lisää pituutta ja silti tää on lyhyehkö... Kankaana siis tässä Nanson puuvillatrikoo. Mä tykkään, ja tuun varmaan käyttämään aika paljon :)
Topille tein kaveriksi hihan. Tai boleron, miksi sitä haluaakaan kutsua. Tässäkin kaavana on tosi reippaasti muokkailtu T-paitakaava. Hihat on ihan kaavan mukaiset, takakappaletta lyhensin (ja tein vähän random muotolaskoksia kun se laskeutui jotenkin ihan oudosti), etukappaleen leikkasin kahdesta palasta, jotka pystyy solmimaan kivasti eteen.
Itselaukaisimella otetuista tosi selvistä ja hyvistä ja ei-yhtään-rakeisista ja poseerauksiltaan onnistuneista kuvista näkee ehkä suunnilleen, miten tää vaatekappale toimii. Vaikee ottaa kuvia kun huono valaistus ja huono kamera :D
Näistä ehkä saa vielä vähän paremman käsityksen tosta etukappaleesta. Ja takakappaleen muotolaskoksista :D (oikeesti, pahoittelen huonoja kuvia mut näillä mennään...) Hiha olikin jo eilen käytössä, oli kyl hyvää settiä Sami Hedbergiltä :) Kannatti polkea pimeellä toiselle puolelle Kuopioo ja takas :)
Vielä on tota trikoota jäljellä, pipoo ja huivia ainakin ois tulossa. Niistä juttua sitten, kun saan joko tosipaljon paremman kameran tänne tai paremman valaistuksen :D

4 kommenttia:

 1. ihan sikahieno toppi! mut anteeksi anteeksi mun on aivan pakko korjata, että ei rypytys vaan poimutus! ja sami hedberg wohoo! niin ja säkö opiskelet kuopiossa farmasiaa, mun kaveri myös! se opiskelee toista vuotta, sä ekaa, mutta ehkä on mahdollista että ootte nähny ja teil on samoja juttuja, vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D viimeks ku tein tommoi paidan, ni korjasit että "vesiputouspääntie" :D ja joo, opiskelen farmasiaa ja siks just oltii tuol Hedbergin keikal ku meijän joku järjestö järjesti :) en sillee tunne noita vanhempia opiskelijoita, paitsi tuutorit tiiän :P hyvä kun tietää ees oman vuosikurssin naamat, joka luennol tulee vastaan joku jota ei oo ikinä nähnykkää ja saa tietää et seki opiskelee farmasiaa :D

   Poista
  2. haha, juu, älä ärsyynny mun korjauksista! itekin nimittäin oon joskus sanonut rypytys ja opettaja on ankarasti kieltänyt sanomasta niin koska ryppy tarkoittaa ihan eri asiaa kuin poimu. joten se opetus on iskostunu mun päähän niin kovasti että oli pakko korjata. :D niin kyllä se mun kaveri on tuutori! mut niitä on kai aika monta joten ehkä joo on tosi pieni mahdollisuus että olisit sen nähnyt.

   Poista
  3. en ärsyynny, mä itseasiassa vaa repesin :D ja hyvä et fiksummat korjaa ;) nyt ku rupee miettii ni onhan rypyllä ja poimulla eroa. hmm. :D taidan tekstiinkin korjata... fb stalkkaus on kiva, luulen löytäneeni sen sun kaverin, ainakin sen kavereissa oli ihan samannäkönen Jenni ku sä :D en muuten tunne, kerran taisin kysyy jotain jotain siltä :D on tää maailma pieni!

   Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...