maanantai 13. helmikuuta 2017

Yksisarviskakku

Me vietettiin mun ja kämppiksen yhteissynttäreitä perjantaina, ja mä varasin kakun tekemisen. Aika kauan mietin, että mitä tällä kertaa, päädyin sitten aina varmaan juustokakkuun. Näin jossain Facebookissa videon, missä tehtiin juustokakku niin, että täyte värjättiin eri väreillä, sitten niitä lusikoitiin vuokaan ja vähän sotkettiin ja tuli eeppinen sateenkaarikakku. Halusin samaa tyyliä tähänkin, aika hyvin onnistuin :D Tuloksena on jotain joka muistuttaa esim. yksisarvisen oksennusta.
Muuten onnistuttiin arvioimaan ruokamäärä tosi hyvin, eikä jäänyt jämiä hirveästi, mutta kakun menekin mä yliarvioin. Tein periaatteessa kolminkertaisen taikinan normaaliin juustokakkuun nähden, yhden isomman vuoan ja lisäksi pienemmän, se pienempi jäi sitten kokonaan syömättä juhlissa :D Mutta nyt se on jo tuhottu. Murskasin kolme pötköä geneerisiä minttu-Dominokeksejä (oisko ollut Rainbow, oikeet Dominot on kyllä parempia!), sekoitin ne 150 g sulaa voita. Tää mössö irtopohjavuokien pohjalle. Täytteeseen vatkasin 3x2 dl kermaa ja 3x200 g vaniljatuorejuustoa ja 3x Pandan valkosuklaalevyjä sulatettuna. Jaoin täytteen noin suunnilleen kahtia, ja lisäsin toiseen osaan sinistä (joka kyllä näyttää vihreältä, koska täyte oli itsessään vähän kellertävää) ja toiseen punaista elintarvikeväriä, ihan muutaman pisaran. Sitten nostelin vuorotellen täytteitä vuokiin, vähän heiluttelin että enimmät ilmakuplat katoaa, ja sit vetelin veitsellä vähän värejä sekaisin. Päältä tasoittelin nuolijalla, tuli kiva hyvin sekoittunut päällikerros.
Tässä vielä leikatusta palasta kuva. Olin ajatellut ostavani sellaisia pieniä pyöreitä vaahtokarkkeja päälle, mutta löysin näitä söpöjä pikkuvaahtokarkkeja, nää on vielä täydellisempiä tähän :D Lisäksi vähän nonparelleja mitä nyt kaapissa oli.
Palataan näihin kemuihin vielä uudestaan, pitää esitellä vähän vaatetusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...