sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Neon loistaa punertavaa hehkua tyhjiöputkissa.

Kahvilareissulta Lentävästä Lapasesta mukaan tarttui totta kai lankaa. Hirmuinen valinnanvaikeus, mutta päädyin lopulta aiemminkin ihastelemaani Regian Fluormania -lankaan. Tää oli hirmuinen blogi-ilmiö tässä jossain vaiheessa, tuntui että kaikilla oli kyseisestä langasta neulottuja sukkia :D En kyllä yhtään ihmettele, onhan näissä aika mojovat värit, tykkään!
Tosin kun langassa on paljon väriä ja mielenkiintoa jo itsessään, olisi ollut kaikista järkevintä tehdä ihan vaan sileät sukat, sellaiset ihan perusperusperus. Mutta nehän ovat ihan tosi tylsät neuloa. Siispä vähän ninjailin kuviota, ajattelin että viistot raidat ovat riittävän hillityt tämmöiseen väriryöppyyn. Tein yhden silmukan palmikonkiertoja, niitä oli kaksi vierekkäin, ja nistä tuli viisto raita. Raidat tottakai eri suuntiin näissä sukissa :D Palmikonkiertojen jälkeen tein tavallista joustinneuletta, kunnes seuraava viistoraita tuli. En oikeastaan osaa tän paremmin selittää mitä noissa sukissa tapahtui, todennäköisesti kukaan ei mitään ymmärtänyt :D
Laitoin raidat kiertämään sukan varren ympäri. Viimeisen raitakerroksen jälkeen oli joustinneuletta, jonka sain näppärästi siis jatkumaan ihan ylös asti. Muutaman silmukan lisäsin vartta ylöspäin mennessäni, koska sukat näyttivät tosi kapeilta siinä puikoilla. Joustinneule onneksi on nimensä mukaan tosi joustavaa, niin nää mahtuvat oikein nätisti jalkaan. Nää ovat myös toistaiseksi ohuimmat neulomani villasukat, ja näillä on toivoa sopia yksiin tosi kivoihin talvikenkiin, jotka ovat mulle melkein liian ahistavat :D Siksikään en halunnut mitään kauhean massiivista kuviota sukan kärkeen, tyyliin joku palmikko oli ehdoton ei. Sukat ovat muuten ihan saman pituiset, neuloin ne yhtä aikaa saman kerän eri päistä, mutta en vaan osaa laittaa sukkia samalla lailla jalkaan. Plus takaapäin omien jalkojen kuvaaminen on jokseenkin haasteellista.
Tosi hauska tää lanka kyllä on! Melkein kaiken sain käytettyä, mutta loppuvaiheessa en enää uskaltanut neuloa pidemmälle koska sit olis ärsyttäny jos lanka olisi loppunut just päättelykerroksella kesken :D Olin monta iltaa et "tänään saan nää sukat valmiiks" mutta koska lanka oli mun mittapuulla tosi ohutta, niin ei sitä valmista tullut, se kerä ei vaan pienentynyt :D Mut kivahan se on että varsissa on pituutta.
Tällä kertaa sain tehtyä kantapään täsmälleen Mittatilauspolvareiden ohjeen mukaan! Kiilalevennykset sen sijaan aloitin jotenkin vähän liian aikaisin niin niiden kanssa taas sain soveltaa oikein urakalla. Lopputuloksena ihan täydellisen napakasti mun jalkaan istuvat sukat! Nää lähtee huomenna mukaan töihin.
Raidoitus ei mennyt ihan niin kivasti kuin olisin toivonut. Nyt toinen sukka on ihan pikkuisen eri tahdissa toisen kanssa, ja se häiritsee silleen vähäsen, mutta ei liikaa. Olis ollut kiva jos nää olisivat olleet ihan kunnolla päinvastaiset värit tai jotain :D
Nyt mulla on ihan hirveät ongelmat taas. Tässä pohdin, jaksaisko sitä lähteä lenkille, vai rupeenko kattoo Bonesia ja neulomaan villapaitaa. Hmm. Ehkä jos vähän kävis juoksemassa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...