lauantai 10. marraskuuta 2012

Pilvenreunaraidalliset sukat!!

Liian pieniksi jääneiden Kalajokisukkien jälkeen halusin neuloa oikeesti mulle sopivat sukat. En jaksanut enää ruveta etsimään mitään ohjetta. Eli soveltelin omasta päästä :D Inspiroiduin kovasti tästä piposta, jonka tein joku aika sitten, ja keksin tehdä samantapaisia pilviraitoja myös villasukkiin.
Varressa on 72 silmukkaa, ja neljännestä raidasta eteenpäin kaventelin joka raidassa kolmessa kohdassa (koska neulon kolmella puikolla, se on vaan niin paljon kivempaa kuin neljällä, plus tällä tyylillä ei kilise niin paljon luennolla!) suunnilleen puolessavälissä raitaa. Kantapään kohdalla jäljellä oli 60 silmukkaa. Sukkiin tein jonkinlaisen ranskalaisen kantapään, katselin ohjetta Kalajokisukista, mutta kun mulla oli kovasti enemmän silmukoita niin sekin meni vähän sovelteluksi :D Myös kärkiin katselin ohjetta Kalajokisukista, näissä on siis toispuoleiset nauhakavennukset. Kantapäät ja kärjet onnistuivat kuitenkin tosi hyvin, varsinkin siihen nähden, että tää oli toka kerta kun teen mitään ranskalaisia kantapäitä ja nyt mulla ei ollut oikeeta ohjetta! :)
Lankana mulla oli mummolta saatua valkoista Nallea ja jotain suunnilleen samanpaksuisia jämälankoja, sekä Mörköhattivattilapasista ylijäänyttä oranssia ja tummanharmaata Nallea. Sukat eivät tietenkään ole samanväriset! Olis ollut tylsää neuloa kaksi identtistä sukkaa :D Ekan sukan tein ihan miten mielen juolahti, mutta tokaan mulla oli logiikka: jos kattoo tarkkaan, niin oikeen jalan valkoinen on vasemmassa punainen, oikeen tummanharmaa valkoinen jne :D Halusin Nallea kantapäähän, koska en yhtään tiedä näistä random langoista, mitä ne ovat syöneet, eli kuinka ne tulisivat kestämään kantapäässä. Nallesta sentään on vähän kokemusta.
Oli hirveä säätäminen kantapään jälkeisten kuvioiden kanssa, kun halusin, että ne jatkuvat nätisti koko sukan matkalla. Tarkan laskemisen seurauksena sain kuin sainkin myös nauhakavennuskohdat nätiksi! :) Ainakin suunnilleen näteiksi, mutta omaan käyttöönhän nää on tulossa niin pikku epämääräisyydet ei ollenkaan haittaa! :)
Noita kaaria mulla oli yhteensä kuusi, eli kaksi joka puikolla. Oli muuten inhottavaa neuloa noita ihan alkupään kuvioita, kun oli tosi pitkiä pätkiä, missä neulotaan vaan yhtä väriä ja toinen kulkee siellä mukana jotta sillä voi neuloa silmukan sinne ja toisen tänne!
Ite tykkään ihan tosi paljon näistä, oon koko päivän vaan chillaillu nää jalassa kotona. Pitkät varret voi muuten laittaa vaikka farkkujen lahkeen alle, jolloin nää lämmittää myös säärtä, tai sitten varret voi rutata säärystimiksi :)
Nää on varmaan vaativimmat villasukat, mitkä oon koskaan tehnyt. Silti näitten tekemisessä meni vaan joku pari viikkoa. Kun en oo vieläkään löytänyt (löydänkö koskaan, varmaan pitää luovuttaa kohta...) kivaa pinkkiä (wannabe)seiskaveikkaa, niin peittoprojekti ei ole edistynyt. Joten luennoille on pitänyt kehitellä muuta virikettä. Ekan sukan neuloin, kun olin käymässä kotona, ja toinen valmistui luennoilla. Kaverit väitti tätä joulusukaksi kun varsi oli suunnilleen tässä vaiheessa. Okei, onhan toi vähän semmonen punatulkkuväritys :D
Pikkusen oli epätoivoa, kun sukat oli vaan päättelyä vaille valmiit. No, onneksi mulla oli eilen tosi tylsiä kemian luentoja, niin sain nää sukat pääteltyä! Ei mennyt kuin kolme luentoa näitten parissa :D
Mietin, että voisin vaikka yrittää kirjoittaa ohjeentapaista, jos jollakulla on kiinnostusta! Kirjottelin meinaan itelleni aika tarkat muistiinpanot, että osaisin tehdä kaksi käytännössä samanmallista sukkaa :)

Nyt vähän jänskättää. Huomenna ois ekat korispelit piiiitkästä aikaa! Huuuuu :D

4 kommenttia:

 1. vau, mitkä villasukat, oot tosi taitava! mua kiinnostais erityisesti kantapään ohje, en osaa peruskantapäätäkään, niin jos sellasen ohjeen pistäisit, olisin tosi iloinen! jos kuvallinen ohje ei oo liikaa pyydetty niin sellainen, koska oon ihan tumpelo. kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! mä veikkaan että helpompi sun on sitten katsoa peruskantapään ohje novitan sivuilta ( http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=92536 nalle-langalle) tai sitten ihan langan vyötteessä on sama ohje, myös seiskaveikassa on ohje vyötteessä :) Tommoi ranskalainen kantapää taas löytyy nätisti http://www.ravelry.com/patterns/library/kalajoki - ei mun mielestä liian vaikea ohje tuokaan! :) kuvallinen ohje on liikaa pyydetty, koska neulon sukkia luennolla ja en siellä viiti ruveta kameraa kantamaan mukana, sori :D

   Poista
  2. okei! eka linkki ilmoitti että neulemallia ei löydy, mutta kiitti hei vinkeistä kuitenkin!

   Poista
  3. siinä on sulku siinä perässä :D en tajunnu heittää siihen välilyöntiä! mut ei mitää :D

   Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...