keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Melkein Fredrika

Oltiin viikonloppuna Hesassa, farmasian päivillä. Koska maanantaina oli tentti, tarttin tietenkin bussiin jotain muuta tekemistä kuin luentomatskut että en vahingossakaan opiskelisi :D (okei, kyl mä sit opiskelinkin kun nää valmistu ennen paluumatkaa...) Mukaan piti ottaa mielellään joku ei-joululahjaneule, kun kuitenkin kotona yövyin ja nii. Päätin siis ottaa puikoille Simpuralta voittamani käsinvärjätyn seiskaveikan ja tehdä siitä sukat itselleni.
Vaikka noi näyttää ihan tavallisilta perusperussukilta edestäpäin, eivät ne sitä ole! Mulla on tosi kauan ollu Ravelryjonossa Fredrika-sukat niiden kauniin palmikkokuvion takia. Halusin kuitenkin tehdä sukat aloittaen kärjestä. Otin siis Fredeikoista vain kaaviot, ja soveltelin niitä kärjestä aloitettavien sukkien perusohjeeseen. Ja lisäksi idea, että sukanvarren juju on takana, on peräisin siitä mallista.
Käytin tätä samaa ohjetta jo raitasukissani. Tein silloin muistiinpanoja, miten silmukkamäärille kävi kun lankana oli tosi paljon paksumpaa kuin ohjeessa. Tietenkin oon hukannut sen alkuperäisen paperin, Ravelryyn olin merkannut vaan vähän jotain eli pääsin soveltamaan uudestaan :D Mutta sehän on oikeesti parasta ku melkein ite omasta päästä saa tehtyä jotain tosi nättiä :)
Halusin palmikkosysteemin alkamaan jo kantalapusta. Oli vähän ninjausta, kun kaikki oikeat silmukat piri neuloa kiertäen oikein, ja niitä palmikonkiertoja tuli tietty nurjillekin kerroksille. Mielestäni suoriuduin kuitenkin aika hyvin, vaikka olikin tuskallista. Lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen!
Oli muuten taas ihana ottaa kuvia sukista. Eihän täällä pohjoisessa arska paista enää ollenkaan, kesällä oli niin ihana kun parvekkeella ja olkkarissa oli ilta-aurinko mutta nyt ei taida meille paistaa sisälle aurinko ollenkaan ennen kevättä... Seuraavassa kuvassa värit on aika hyvät, muuten se ja kaikki muutkin kuvat ovat yhtä suttua :D Kuvatulva on silti valtava kun nää on niin kivat!
Oma lukunsa olikin kiilalevennysten aloittaminen. Joo, ohjeessa luki että 13cm ennen kantapäätä, siinähän sitten bussissa istuin ja sovittelin ja mittasin :D Vaan osuin just oikeelle kohdalle, ja tuli hyvän kokoiset.
Ajattelin, että näitä vois käyttää sivistyneesti wannabepillifarkkujen päällä (wannabe siks, että noi ei ole kuitenkaan ihan ihonmyötäiset säärestä). Ainoo vaa et mulla on tasan kahet kapeat farkut, ja toiset niistä on vihreät :D eli, pakko tehdä toiset samanlaiset, mutta tyyliin valkosena?
Tässä vielä lähempää tuo kantapää. Onhan se vähän epäsiistimpää jälkeä kuin varressa mutta silti kiva! Kärjessä mulla oli 48 silmukkaa, joten piti lisätä keskelle yksi, jotta mallikuvio toimisi hyvin. Samoin vartta neuloessa lisäsin yhden, eli varteen mulla tuli yhteensä 50 silmukkaa, kuten Fredrikan ohjeessakin. Yks kämmi mulla tuli tuonne palmikkoon, mutta se on niin huomaamaton kuitenkin että sitä ei kukaan tajua :D
On se vaan nätti kuvio. Hih.
Nää sukat matkaa mun mukana viikonloppuna kohti etelää, kaverilla on synttärit, hippibileet, ja nää sopii mun asusteisiin aivan loistavasti :D

4 kommenttia:

 1. Wau, kylläpä niistä tuli kauniit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä kun pysyisivät yhtä nätteinä eivätkä esim lörpähdä kun varmaan tuun käyrrämään paljon.. :D

   Poista
 2. Nätit sukat sait tehtyä. Kuvio näkyy yllättävän hyvin, vaikka on kirjava lanka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mietin kyllä kauan että mimmoset uskallan tehdä, mikä kuvio on riittävän selkeä kirjavalle langalle :)

   Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...