maanantai 30. joulukuuta 2013

Kuplalapasia

Pukin pikku apulainen täällä terve! Mun oli oikeesti tarkotus eka lämästä pari joulukuvaa, mutta teknisten ongelmien vuoksi niitä pitää nyt oottaa :D Halusin kuitenkin elävöittää blogia vielä tän vuoden puolella, joten aloitan joululahjojen esittelyn. Olin tänä vuonna tavallaan yllätyksetön, tein kaikille lapasia. :D Kaikkiaan 12 paria sain valmiiksi syksyn aikana, kaikki erilaisia mutta osa samalla idealla tehtynä.
Nää kuplalapaset olivat ensimmäiset. Aloitin jo hyvissä ajoin, Ravelryn mukaan 25.9. Oon lapasten seassa kyllä neulonut vähän mitä sattuu muutakin :D
Näin Neulova Narttu -blogissa hirmu ihanat kuplalapaset, ja niihin oli ohjekin (löytyy sieltä sivupalkista), päätin sitten tehdä samalla idealla joululahjalapaset kummallekin isoäidille. Tykkään että lapasissa on varsi, joten otin tästä ohjeesta vain kuplaosuuden. Säädin näihin myös peukkulevennyksen, aika hyvin maastoutuu kuplien sekaan.
Kuplissa neulottiin koko ajan vain yhtä väriä, ei siis kirjoneuletta. Sopivin välimatkoin sitten tiputettiin silmukoita ja neulottiin ne yhteen, niin muodostui pallukoita. Nalle-lanka vaan ei tahtonut ihan käyttäytyä, se meinasi monta kertaa mennä sotkuun. Puikkoina mulla oli ehkä kolmoset, lainasin ne Linnealta. Tein ensin 3,5mm puikoilla, mutta jälki oli ihan kamalaa, joten purin ehkä kolme yritystä ja vaihdoin kuplaosuuteen pienemmät puikot.
Nurjalta nää on myös hauskat! Vois melkeen tehdä tuollaiset lapaset myös jossain vaiheessa. (tai sit en tee, en saanut tarpeekseni joululahjaneulonnasta niin teen sit vielä itsellenikin tumppuja.. :D )
Aattelin, että olisin voinut yrittää kohdistaa näitä raitoja. En sitten jaksanutkaan :D Mutta noi on söpöt noinkin.
Omiin käsiini lapasista tuli hiukan liian pienet. Mummojen kädet ovat kuitenkin huomattavasti sopivammat näihin lapasiin, ja hyvä niin!
Värit lapasiin määräytyivät lankavarastoni perusteella. Tykkään kummastakin väriyhdistelmästä! :) Lankana siis mitä luultavimmin Novitan Nalle, muiden vyötteet olivat aikojen saatossa hukkuneet, raitalangasta oon varma että se on Nallea.
Tässä ekat kaksi paria, vielä kymppi jäljellä! Plus ne mun kuhan valmistuvat :)

Oikein hyvää uutta vuotta sinne ruutujen toiselle puolelle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...