torstai 2. tammikuuta 2014

Merimieshanskat

Joululahjalapaset part II! Nämä menivät ukolle ja ukille. Oli hankalaa keksiä, millaiset lapaset miehelle neuloisi (tätä pulmaa mietin vielä pari kertaa tämänkin jälkeen), ensimmäisistä tuli tämmöiset. Selailin ties mitä ohjeita, koska yksiväriset peruslapaset, varsinkin mustat sellaiset, plääääh! :D Törmäsin Merenkulkija-sukkaohjeeseen. Sen palmikko näytti sopivan ei-liian-söpöltä, joten soveltelin sitä.
Jotenkin aattelin, että palmikko olisi tullut eri päin, mutta ajatusvirhe :D On noi silti kivat. Kuvio ei näy kovinkaan paljon, varsinkaan mustissa, mutta kuitenkin sopivasti, etteivät lapaset ole tylsät.
Lankana oli ikivanhoja Nalle-lankoja. Musta on vähän inhottava, ei tahdo nähdä neuloa jos on pimeää. Onneksi meidän luentosaleissa on semi hyvät valaistukset, niin nämäkin sain osittain luennolla valmiiksi. Puikkoina mulla oli 3,5mm, neuloin pyöröpuikolla kahta lapasta yhtä aikaa, sillee harmaa ja musta samaan aikaan puikolla. Ihan kätevää, kunhan ei tee mitään perustavanlaatuista mokaa kuten täysin väärää silmukkamäärää tai semmosta..
Palmikkokaaviossa oli vain kolme palmikkojuttua, mutta mä aattelin jatkaa koko lapasen mitalta. Tuli siis seitsemän tommosta.
Nää lapaset näyttää ihan epäsuhteisilta, kun ne eivät ole kädessä. Palmikko vetää koko lapasta silleen kasaan, ja peukkulevennykset törröttävät omituisesti. Kädessä nää näyttävät kuitenkin paljon paremmilta. Otin kai Novitan sivuilta silmukkamärät miesten lapasiin, en vaan huomioinut että palmikot vetävät kasaan, varressa oli siis 52 silmukkaa. Palmikkokuviossa oli muistaakseni 26s, eli se meni aivan tosi näppärästi. Onneksi mahtuivat hyvin saajilleen :)
Mustia asioita on aina yhtä kiva kuvata, siksi peukku alaspäin. (Okei, yllätyin positiivisesti, miten hyvin näistä saa selvää).
Tää harmaa lanka oli oikeestaan tosi hauska, tääkin on mummun kaverin peruja tää lanka. Vaan niin muuten tais tuo mustakin olla, ainakin osittain..?
Loppuun vielä meidän UV-eväät, ehkä huikeimmat ikinä :D Siinä on siis tuulihattuja ja pakastepiparitaikinaa, tökätty kaverin Tiimarin loppuunmyynnistä hankkimiin cocktailtikkuihin. Todella hienoja. Ja koska tikkuja oli enemmän kuin tuulihattuja, niin tökittiin niitä sitten kaikkiin muihinkin mitä oli, kuten broileripiirakkaan ja suklaakonvehteihin. Koska kuvat mun kamerasta ovat saavuttamattomissa just nu, lainasin Linnealta, joka taisi lainata sen Kikeltä.. :D
Katottiin muuten eilen Taru Sormusten Herrasta Linnean kanssa. En oo ennen nähnyt niitä kaikkia, sen keskimmäisen oon joskus kattonu mutta nyt tuli aukot sivistyksessä paikattua! Meni vaan 9h tai jotain, kun ei (onneks!) ollut niitä pidennettyjä versioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...