sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lapasia lapasia

Sillon syksyllä sain valmiiksi yhdelle kaverille punaisen tuubihuivin. Lankaa jäi yli, joten neuloin samasta vielä lapaset jouluksi. Tässä siis seiskaveikkaa, 4,5 puikot, sopiva määrä silmukoita ja random palmikoita kämmenselässä. Hanska kun on kädessä, se näyttää ihan normaalilta.
Kun ei ole kädessä, niin näytää varsinkin peukut levennyksineen ihan epäsuhtaisilta :D Varsikin on hassusti rutussa. Ja olivat yhtä kamalat kuvata kuin se huivi. Neulominen sen sijaan sujui joutuisasti, nää oli mulla yhden viikonlopun tekeminen kun piti olla jotain muuta neulottavaa kuin joululahjoja porukoille :D
Näistä tuli saajan käteen sopivan pienet, vaikka kuvassa hanska on tyylikkäästi mun kädessä. Lapasilla on onneksi taipumus venyä vähän, niin että mahtuvat melkeen kaikenkokoisiin käsiin jos koko on edes suunnilleen oikea! :) Varsinkin palmikko antaa tosi paljon myötä.
Samaan syssyyn vielä toiset lapaset. Nämäkin olivat itseasiassa mulla mukana, kun en ollut Kuopiossa viikonloppuna vaan mummun hoivissa. Sain silloin kesällä mummun kaverilta jäätävän kasan lankoja, päätin sitten neuloa hänelle kiitokseksi lapaset. Käytin niitä lankoja, tai ainakin valkoinen ja osa tummanharmaasta oli peräisin siitä kasasta. Mitä luultavimmin Nallea kumpikin.
Selailin Ravelrystä malleja, ja törmäsin Akay-nimisiin lapasiin. Kuten arvata saattoi, mun lanka oli ihan eri paksuista kuin ohjeessa. Ei se mitään, käytin sitten kaaviosta vain keskimmäisiä silmukoita. Ja kämmenpuolelle tein ihan vaan suoria pystyraitoja. Ja peukkulevenykset, tietenkin.
Olin pikkuisen jännän äärellä, kun toinen lapanen oli valmistumassa. Tummanharmaan langan sain kulutettua melko täydellisesti, kuvassa näkyvä langanpää on ainoa joka jäi jäljelle... :D Huomaa muuten, miten paljon siistimpi kirjoneule on nurjalta puolelta, kun pitää niitä lankoja koko ajan samoin päin! Samalla tulee se lankadominanssi (selaa ohjetta alaspäin, siellä on vähän selitetty asiaa), eli näissä lapasissa valkoinen on hallitseva väri. Kyllä se vähän selkeämmin erottuu kuin tumma.
Näistä tuli niin kivat, että vois harkita toisia samanlaisia! Mutta kun maailmassa on niin miljoona ihanaa lapasmallia, plus sitten kaikkia kaavioita joita voi soveltaa, niin saa nähdä tuleeko toisia tälläisiä.. :D Se mistä erityisesti tykkäsin, oli kun ei tarvinnut tehdä kuin muutama silmukka peräkkäin samalla värillä. Silloin ei tarvitse myöskään sitoa niitä lankoja niin, että välttyy superpitkiltä lankajuoksuilta lapasen sisällä. Tämä taas vaikuttaa siihen, että lapaset on paljon kivempi pukea käteen kun ei tule vahingossa tunkeneeksi sormea johonkin typerään lenksuun. Ja jälkikin on paljon tasaisempaa!
Nyt pitäis vielä olla oikein tehokas, ja opiskella ja vähän siivoilla. Mutku ei... Paljon kivempaa on esimerkiksi laitella valokuvia albumiin! :)

2 kommenttia:

  1. Upeat nuo mustavalkoiset, olet kyllä taitava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Niistä tuli kyllä ehkä tohon mennessä näteimmät kirjoneulelapaset mitä oon tehnyt :)

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...