tiistai 14. tammikuuta 2014

Raitoja miehille

Mulla oli suuret suunnitelmat, kuinka tekisin enolleni joululahjaksi lapaset, joissa on kuvio Kalajoki-sukista. No, se suunnitelma kaatui siihen, että a) varsista oli tulossa ihan hölmön kokoiset b) suunnittelemani tummanharmaa ei olisi riittänyt. Siispä muutin suunnitelmia, ja tein värikkäämmät lapaset. Lankana näissä on Novitan Nallea mustana, sinisenä ja harmaana, harmaan lopusta sain vielä ne edelliset lapaset :D
Muuten nää ovat ihan perusperus lapaset, tein aina langan vaihtumiskohtaan kaheksan (kait) kerrosta pystyraitoja, että eivät olisi ihan niin tylsät neulottavat. Ja onhan nää nyt paljon hienommat kuin yksiväriset normaalit muutenkin! :D Mielestäni näistä ei silti tullut liian räikeitä, vaikka olivatkin joululahja enolleni.
Kuvio veti lapasta kasaan. Päätin siis kokeilla jotain niinkin hurjaa kuin lapasten pingottaminen! Tietenkään ei ollut mitään järkevää pahvia just sillon saatavilla, niin leikkasin sitten glögipurkista kämmenen muotoiset palat ja päällystin ne elmukelmulla. Sitten kastelin lapaset ja virittelin elmukelmuglögikuvioidut pingottimet sisään ja laitoin pyykkitelineen päälle kuivumaan. Toimi ihan kiitettävästi, paljon vähemmän epämääräisen muotoiset ovat nyt! :D
Tein myös iskälle joululahjaksi lapaset samalla idealla. Näissä vaan oli lankana seiskaveikkaa ja vastaavia. Lisäksi raitojen paksuus oli hieman kapeampi kuin enon tumpuissa. Kuva on nyt onnettomasti väärinpäin kun en sitä osaa bloggerilla kääntää..
Tein jotain kamalaa näiden lapasten peukaloissa: Niissä on kirjoneuletta! Kaksi lankaa! Koska vihreä oli lopussa, ja siitä pelkästään olisi tullut liian lyhyet peukut, ja se olis ollut vielä kamalampaa :D Jotenkin vaan peukalot on niin pienet ja kapeat, että oli aika tuskaa neuloa tuo pikku pätkä kirjoneuletta. Ei ihan heti uusiks!
Näistäkin tuli mun mielestä ihan riittävän hillityt mieslapaset, vaikka onkin paljon kivempaa oikein kunnolla räväyttää jotain värejä peliin.
Näissä ei tullut samanlaista kasaanveto-makkaraefektiä noista pikku kirjoneulepätkistä kuin noissa toisissa, varmaankin siksi kun pystyraidat olivat kovin paljon lyhyemmät. Ja onhan niitä myös vähän tiiviimmin välein. Nää muuten neuloin osittain samalla kun katottiin kämppisporukalla Kikin lähettipalvelua, olipas söpö leffa :D Huomenna olis luvassa samaa laatua, mutta eri porukalla, kun katsotaan Naapurini Totoro!
Enää ihan muutamat joululahjalapaset jäljellä! Sit vielä ne, jotka olen neulonut joulun jälkeen, tänään just valmistuivat yhdet.. :D

Ompa muuten kivaa kun ulkona vihdoin paistaa aurinko. Ja se jopa nousi tänään aamulla ihan ajoissa! Kivaakivaa kohta on kevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...