torstai 21. toukokuuta 2015

Beibi saanks mä olla sun hauva kieriä lattialla kuin hullu

Istuin tässä joku aikaa sitten junassa. Olin napannut mukaani kerän vaaleanpunaista ja tummanharmaata Nallea sekä kolmosen puikot, mulla oli (ja on siis edelleen) pari isompaa juttua vähän vaiheessa silleen että en niitä viittinyt todellakaan raahata mukaan junaan kun muutenkin sitä tavaraa oli ihan liikaa, niin piti kehitellä joku pienempi matkaneule. Näitä keriä sitten tuijottelin ja ajattelin tehdä siitä sukat, ja laitoin yhdelle kaverille viestiä tarttisiko hän vaaleanpunaharmaita sukkia. Vastauksena oli että lapasille olis enempi käyttöä. No, mä tein sitten lapaset :D
Kaverilla on ollut muutaman kuukauden ajan ihana pikku villakoira. Tuli oikein kunnon inspiraatio, mitäs jos neuloisinkin puudelilapaset. Tää oli niin huikee idis että se oli pakko toteuttaa. Katselin Ravelrystä, jos olisin löytänyt valmiin kirjoneulemallin villakoiralle, no en löytänyt sopivaa. Ruutupaperia ja kynä siis esille :D (kävin muuten eilen yliopistolla tulostamassa, löysin muita ohjeita Ravelryssä selaillessani pohjan mihin olisi huomattavasti kätevämpi piirrellä lapaskaaviota. Nämäkin jouduin jakamaan kahdelle normi luentopaperille...)
Kuvausassarini sisko oli sitä mieltä että tossa ylemmässä kuvassa nää hauvat pussaa, niin sitten piti tehdä sydän :D Onhan nää lapaset aika ylisöpöt. Laitoin näitä sydämiä kun ei tuo koira tosiaan täyttänyt koko lapasta, niihin otin mallia tästä taalainhevoslapasohjeesta. Sydämissä oli pikkuisen liikaa leveyttä, niin ne tunkivat myös kämmenpuolelle, mutta ei se mitään haittaa!
Tässäpä vielä lähikuvassa villakoira. Näin jälkikäteen katsottuna tuo yläselkä olisi saanut olla paljon muhkeampi, mutta kyllähän sen tuostakin koiraksi jo tunnistaa, ja lapasten saaja (ja hänen äitinsä ja kaikki kaverit kenelle hän näitä hehkutti) oli sitä mieltä että nää on ihan mielettömän hienot niin eiköhän se ole tärkeintä :D Ja kyllä itsekin olen hirmu tyytyväinen näihin, taas kerran sanon että tuli hienoimmat lapaset jotka oon koskaan tehnyt :D
Varressa oli 54 silmukkaa. Tein 2 oikein 1 nurin -joustinta joka toisella kerroksella, ja joka toisella kerroksella tein palmikonkierron oikeisiin silmukoihin. Ja koska symmetria, niin toiseen lapaseen tietysti eri suuntaan myös palmikonkierrot :D
Samassa heppalapasohjeessa oli kämmenpuolen kuviot, jotka kopioin näihin. Tosin niissä koko kämmen oli samaa kuviota, mä päätin haluta myös kämmenpuolelle jotain söpöä ja laitoin vielä kärkeen sydämen samaan kohtaan kuin toisellekin puolelle
Kärkeen tein kavennukset niin, että väliin jäi pari silmukkaa. Niihin tein vuorotellen ensin harmaan ja sitten vaaleanpunaisen, sit seuraavalla kerroksella eka vaaleanpunaisen ja sitten harmaan silmukan, jotta tulisi vähän jotain jännää sinnekin ja lankoja on helpompi kuljetella. Kaveri ihmetteli miten olin jaksanut tehdä niin paljon kaikkia pikkupiperryksiä, esimerkiks just ton kärjen ja kämmenpuolen, muttakun onhan se huomattavasti helpompaa neuloa se yksi tumma silmukka väliin kuin kieputella lankoja jotta ne eivät jää löysiksi ja sormet eivät mene väliin. Plus onhan toi nyt vaan paljon hienompi noin.
Tässäpä itse malli! On se niin söpö. Tukkatyylikin aivan jäätävän suloinen :D Tää mun kaveri muuten tykkää kovasi pinkistä ja vaaleanpunaisesta, ni nää lapaset sopii oikein hyvin hänen kumppareihinsa ja tietysti myös koiran kaulapantaankin :)
Karvakaveri oli ihan ihmeissään kun ei laskettu sitä ulos, vaikka mamma menikin terassille, grillaamaan. Siinä se istui koko ajan oven edessä ja katseli meitä nappisilmillään. Tuitui.
Meillä tosiaan oli grillibileet parin kaverin kanssa. Perus suomalainen grillauskeli, lämpöasteita viisi ja vettä sataa. Grillattiin ananas-tomaattitikkuja, maissia sekä ruisleipää ihan pienenpienessä grillissä, ja sit koska ei luotettu grillin tehoihin niin paljoa niin laitettiin herkkusieni-tuorejuusto-pekonijutut ja pekoniin käärityt tuorejuustolla myöskin täytetyt broilerifileet uuniin. Hyvää oli!
Kävin muuten grillausreissulla myös kirjakaupassa, mullakin on nyt Mekkotehdas-kirja! Yhden mekon jo aloittelin, pitää kyllä ommella toinenkin joku kun ei tuosta tullutkaan ihan sellainen kuin tarvitsen.. :D

4 kommenttia:

  1. Oh mikä puudeli, niin lapasissa kuin livenäkin! Ja hei mua kiinnostaa kovasti tuo Mekkotehdas-kirja, kerrohan sitten sun kokemuksia siitä! :) Varsinkin kun oot noin pitkä ja hoikka niin kiinnostaa miten kirjan koot sopii sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, hän on itse suloisuus :D joo, kerron takemmin sit kun saan kunnon kuvia (voi mennä tovi) mutta ainakin ekassa jonka ompelin, oli melko reilu mitoitus, ja mulla oli liian tönkkö kangas niin toivon että se sopii äitin erilaiselle vartalolle vähän paremmin kun mulle :D

      Poista
  2. Olet kyllä ihmeellinen, se että tosta vain keksit päästä ilman ohjetta tehdä puudelin niin ei vaan voi ymmärtää. Menee samaan kastiin sen kanssa kun minä ja mun sisko mietitään että miten jotkut osaa tehdä vaikka telkkareita ja tietokoneita, ei vaan voi käsittää. Ollaan siskon kanssa sitä mieltä että jos ihmiskunta romahtaisi ja me jäätäisiin henkiin niin kivikaudelle jäätäisiin osaamisen puolesta... En tiedä, tällaiset postaukset on kyllä hyvä tapa tehdä vaikutus ei-neulontaihmisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokun valmiit ohjeet ei oo just täydellisiä niin tarvii soveltaa! Kantapään kautta on kyl tullut opittua oikeestaan kaikki :D Telkkareita ja tietskareita en käsitä mäkään, mutta toiset osaa sit ne tosi näppärästi!

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...