sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

On pieniä norsuja

Ompelin mekon. Siitä tuli ihan täydellinen! Kyseessä on Mekkotehtaan Ruut. Hyvin paljon sovellettuna :D
Olin Eurokankaassa valitsemassa mekkomateriaaleja. Mä olin jo päättänyt ottaa yhtä kangasta, jossa oli sellaisia graafisia nuolijuttuja. Päätin kuitenkin vielä penkoa jos palalaarista löytyisi jotain kivaa. No sieltähän löytyi! Juurikin sopiva viskoosilirpuke, iso pala ja siinä oli pienenpieniä norsuja!! Parasta kun tää näyttää kauempaa ihan normaalilta ja sivistyneeltä mekolta, mut sitten kun kattoo vähän tarkemmin niin ne eivät olekaan mitä tahansa läiskiä vaan pikku norsuja. Kämppis (jota on kiittäminen näistä kuvista!!) oli vähän ihmeissään että mulle mustavalkoinen mekko, muttakun tässä on nää norsut niin se on paras.
Oon käyttänyt tätä mekkoa nyt pari kertaa, ylppärivalmistujaisjuhlissa ja sit eilen kurssikaveri juhli valmistumistaan niin tämä pääsi taas käyttöön. Mullekin tuli vihdoinviimein laillistukset, nyt sitten oikeita farmaseutin töitä :))
Tähän väliin heitän vielä kuvan mun tukasta. Kampaus oli mulla päässä eilisen juhlissa, ranskalainen letti joka lähtee otsalta ja kiertää pään. Lopuksi pyöritin siitä nutturan. Yllättävän hyvin säilyi tukka hengissä, kun nukuin kampauksen kanssa :D
Halusin mekon, joka on edestä lyhyempi ja takaa pidempi. Norsupalaseni oli niin iso, että tämä onnistui tosi hyvin! Kangasta jäi vielä yli, jos vaikka jonkun topin tai jonkun ompelen kunhan taas olen ompelukoneeni luona. Vuorikangas taas oli tarkkaan mitoitettu. Takakappaleen jouduin leikkaamaan kahdessa osassa, mutta ei se pystysuora takasauma siitä vuorikappaleesta tosiaan mihinkään näy.
Tähän väliin erittäin hieno kaaviokuva, miten mä nämä kangaspalat suurinpiirtein leikkelin.Tästä ei tulis mitään pelkällä sanallisella selityksellä :D Mekon ompelemisesta on jo tovi mutta suunnilleen tollaisia juttuja tein. Ohjeen mukaan tähän ei tulisi vuoria, mutta koska norsut ovat jokseenkin läpinäkyviä, niin sellainen täytyi olla. Siihen en myöskään kokenut tarpeelliseksi viritellä mitään rypytystä, niin mittasin kaula-aukon pituuden ohjeen mukaiseksi, jotta saisin sen sopivaksi. Helmaa taas halusin olemaan myös vuorikankaassa, joten käänsin kaavat vähän vinoon kankaaseen nähden. Päällikankaasta leikkasin taas huomattavasti isompia paloja kuin kaavoissa. Siirsin kaavoja kauemmas taitteelta, ja käänsin vähän vinoon. Etukappaleen helman leikkasin kohtisuoraan taitteeseen nähden, ja jatkoin sivusaumaa. Takakappaleen sivusauman leikkasin yhtä pitkäksi kuin etukappaleessa, ja sitten leikkasin iiiison kaaren alaspäin.
Näin iso siitä takakappaleesta loppujen lopuksi tuli! Tosiaan takavuori on kahdesta kappaleesta, ja siihen tuli semmoinen loiva V-kirjaimen muotoinen keskikohta niskaan.
Tykkään niin tästä helmasta. Kun kävelen tää päällä, se silleen leijuu perässä :D Jotenkin varmaan ilmavirta tarttuu siihen tosi hyvin, kun se on edestä lyhyt. Oon huomannut nimittäin samanlaisen efektin myös toisessa mekossani, joka on edestä lyhyt ja takaa pitkä.
Ohjeessa oli tosi kiva olkasaumasysteemi. En voinut toteuttaa sitä ihan sellaisenaan, koska mulla on se vuoritus. Ompelin ihan ensimmäisenä kaula-aukon ja kainaloaukkojen vuorit ja mekkokankaat yhteen. Päällikangasta rypytin, kirjassa oli tosi hyvin selitetty miten sellaiset söpöt rypytykset tehdään. Olisi saanut olla ehkä vielä enemmän rypytystä, näin jälkikäteen kun mietin :D Eli käytännössä siis vieläkin kauempaa taitteelta leikattu pala. Tikkasin vielä päällipuolelta tuon sauman, kun muuten meinasi vuori tursottaa esille. Sitten ompelin sivusaumat, sit vuorossa oli olkapäät. Ompelin ne ihan käsin yhteen, samaan tyyliin kun alkuperäisessäkin mekossa.
Mainitsinko jo että tykkään kokonaisuudesta tosi paljon! Tää on myös hyvä kun tää on mustavalkoinen, voin käyttää minkä värisiä asusteita tykkään. Nyt mulla on punainen vyö, punaiset korvikset ja punaiset kynnet (eilen kiireessä lakkasin kun oltiin jo melkein lähdössä juhliin, sit tajusin kun oltiin jo ovella menossa, että unohdin lakata vasemman käden keskisormen kynnen :D Äkkiä hakemaan lakkapullo mukaan, autossa häthätää sutaisin vähän väriä, no se ei sitten kuivunutkaan silleen nopeasti niin mulla on nyt myös mun laukussa vähän punaista... Onneksi ei mekkoon osunut!). Punaiset korkkarit sopisivat kans tosi hyvin tähän kokonaisuuteen, mutta sellaisia en omista. Mustat mulla oli jalassa, alelöytö, täydelliset ihan tavalliset korkokengät. Vielä kun osaisin kävellä niillä. :D
Vyötärölle ompelin kuminauhan. Oli jokseenkin kamalaa :D Kun jos olisin ensin tehnyt useamman tunnin hommia mekon kanssa joka oli lähes täydellinen, ja sit ompelen kumpparin ja sit mokaan. Piti miettiä asiaa yön yli, mutta päätin sitten uskaltaa. Hyvä että uskalsin. Tuli niin kiva :)
Loppuun täysin offtopic kukkia, isotädin mökiltä! Niin ihanat :)
Olipas siinä paljon asiaa yhestä mekosta :D Vielä kerran on tarkoitus käyttää tätä "juhlissa", kun tarjoan kahvit oman valmistumiseni kunniaksi mutta sit tästä tulee ihan kesämekko. Vielä kun olis kelejä käyttää!

4 kommenttia:

 1. hieno mekko ja kampaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! vielä kun aurinko paistais niin vois käyttää tuotakin paremmin..:)

   Poista
 2. Katoin ensin et noi kuviot on muurahaisia ja meinasin hehkuttaa et vau. On norsutkin kyllä kivoja mut en tiä, muurahaiset olis kyllä ollut kivempia ;) Tuli tosi hieno, pidemmässä takaosassa on vähän sellaista linnanneitomaista fiilistä, tykkään. Hienosti hiukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäki katoin näitä kuvia että näyttääpäs murkuilta, livenä nää on kyl ihan selkeesti norsuja! Jotenki ahistais jos olis muurahaisia koska ajatus että ötököitä vilistää mekolla niin ei kiva :D se takaosa tosiaan leijuu laahusmaisesti perässä! kiitos! :)

   Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...