sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Pikseleitä

Oon ollut aika tehokas joukkuekavereiden sukittaja tässä viime aikoina :D Tämmöiset neuloin yhdelle. Mulla on ollut jo pidemmän aikaa mielessä neuloa Dither-sukat, ja nyt tajusin niiden sopivan mun mielestä tosi hyvin tälle kaverille.
En ollut aikaisemmin käynyt kurkkimassa ohjetta, joten olin iloisesti yllättynyt kun siellä oli käytännössä vain kaavio, josta itse pystyi neulomaan juuri sellaiset sukat kuin ennenkin on tottunut. Musta on parasta vaan sovellella ite jostain valmiista kuviosta jotain eeppistä :D Oli siinä kaavion kyljessä myös ohjetta että miten voisi tehdä, mutta itse katsoin vaan kaaviota. En ollut sitäkään sen kummemmin muiden versioista kiinnittänyt huomiota, mutta mallikerta on tosiaan vain neljä silmukkaa leveä, eli oli melko helppoa tehdä sellaiset sukat kuin itse on tottunut. Hyvin todennäköisesti väsään joskus toiset tämmöiset :D
Kaveri halusi mieluummin vähän löysät sukat, joten tein näistä omaan jalkaani aika sopivat, kaverilla on vähän pienempi jalka. Hyvin näyttivät mahtuvan, ja väritkin kuulema just kohdallaan! Pohjelevennykset näyttää ekassa kuvassa ihan hassuilta kun sukat ovat tasossa, mutta jalkaan ne solahtaa ihan hyvin.
Itseä jäi vähän ärsyttämään, olisi pitänyt laittaa tummanharmaa keskelle ja tehdä siitä kantapää ja näin, nyt kun turkoosi ja vaaleanharmaa ovat vierekkäin niin kuvio ei oikein tahdo erottua. Väri vaihtuu kuitenkin liukuvasti toiseen, mikä on vähänniinkun se pointti, niin en sitten jaksanut ruveta purkamaan ekaa kärkeä. Neulomisen aloitin tosiaan varpaista, nimenomaan kuvion vuoksi. Halusin kaksi kuviokertaa, mutta en siitä enää pidempiä sukkia. Tosi nätisti ensimmäinen kuvio loppui juuri ennen kantapäätä, ja toisen aloitin sitten heti kantapään jälkeen. Ekaan kuvioon piti tietysti säätää vähän kaikenlaisia levennyksiä mutta ei mitenkään hirveästi pistä sieltä silmään.Tokassa kuviossa taas tarvitsi vähän enemmän tilaa pohkeeseen niin siksi hassut levennykset siellä :D
Lankana näissä oli Nalle, puikkoina 3 mm pyöröt. Niiltä osin siis ihan perussettiä. Kantapää on sama Mittatilauspolvareista muokattu kuin mulla yleensäkin, kun neulon varpaista alkaen.
Viikonloppu menikin kotikotona pyöriessä, mulla oli äitille tuliaisina virtahevon nahka ;)

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva kuviointi sukissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ei mikään kamalan vaikea kun vähän malttaa vilkuilla kaavioita :)

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...