maanantai 15. helmikuuta 2016

Viirinauha

Oon miettinyt tyyliin siitä asti, kun muutettiin tähän kämppään, että olkkarin seinille olisi kiva saada jotain. Seinätarrat oli mulla yksi vaihtoehto, mutta en saanut kuitenkaan koskaan aikaan hankkia semmoista. Kävin joskus tammikuussa Anttilassa pyörimässä, ja ostin sieltä mukaan keltavalkoista kangasta (Anno, silloin 3e/m), josta ompelin keittiöön uuden verhon. Sitä en tietenkään tajunnut kuvata :D Verhosta jäi joka tapauksessa reilu pätkä kangasta yli, ja ompelin siitä sitten viirinauhan.
Kaapin kätköistä löytyi pari pikku palaa ilmeisesti Marimekon pellavakangasta. Piirsin sanomalehtipaperille kolmion, joka mahtui juuri ja juuri nätisti pienelle kangaspalalle, jotta sain sen hyödynnettyä mahdollisimman tarkasti. Yhden kolmion kokosin kahdesta osasta. Kangas on kuitenkin sen verran kirjavaa, että sitä ei kyllä edes huomaa.
Leikkasin tosiaan ensin kasan harmaita kolmioita, ja sitten keltaisia kaksi enemmän. Nämä ompelin aina vastakkain samanväristen kanssa (ja jouduin langoittamaan saumurin varmaan kolmesti uudestaan....) jolloin tätä voi ihan hyvin käyttää kummin päin tahansa. Kun olin ommellut kolmiot, silitin ne nätisti muotoonsa.
Vetäisin kolmiot yhteen saumurilla, jotta niitä olisi helpompi ommella kunnolla yhteen. Leikkasin keltaisesta kankaasta suikaleita, jotka ompelin yhteen, sitten silittelin ne nätisti taitoksille niin että oli helppo lopulta vain ommella kolmiot sinne sisään. Pituutta tällä taitaa olla joku neljä metriä? Kuvittelin että olisi tosiaan tullut vähän lyhyempi :D Aikamoinen näprääminen tässä oli, mutta tykkään kyllä lopputuloksesta! Tämä on myös helppo siirtää pois kun tarvitsee, verhonipsuilla kiinni :D Jostain syystä kolmiot tahtovat mennä vähän kieroon mutta silitys ei siihen auttanut, joten en jaksa välittää asiasta.
Myöhästyneesti hyvät ystävänpäivät sinne ruutujen toiselle puolelle! :) Mun ystispäivään kuului (yllättäen) korista ja parasta seuraa ja syömistä :D

2 kommenttia:

  1. Onpa kiva! Oon pitänyt näitä viirinauhoja aina jotenkin lastenhuoneiden juttuna mutta hyvin kyllä sopii tuonne olohuoneeseenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! nosiis joo kyl tän ehkä ennemmin lastenhuoneeseen laittais muttakun semmosta ei oo tällä hetkellä (onneks..) mutta pakko oli saada väsätä :D

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...