tiistai 17. toukokuuta 2016

Party like Gatsby

Multa ei tosiaan löytynyt vaatekaapista 20-luvun teemaan sopivaa mekkoa (tai mitään muutakaan mustaa mekkoa, jolla olis voinut mennä, en omista semmosia), eikä kaupunkikierrokselta löytynyt mitään kivaa. Niinpä kävin penkomassa Eurokankaan palalaarit, ja aika nopeasti sen jälkeen mulla olikin jo mekko potkijaisiin :D Vähän olisi houkutellut ommella joku överi paljettimekko, mutta se olisi ollut ehkä turhan haasteellista koska paljettikangas. Ens kerralla? Edellisessä postauksessa päähärpäkkeet ja muut, niihin suvoin kyllä paljettikangasta!
Kaavatkin olivat jo valmiina, tosin vähän muokkailin taas koska halusin leikata pitsin kuviot samaan suuntaan. Pohjana mulla oli Mekkotehtaan Ruut, sama tuttu kaava jolla olen tehnyt jo kaksi täysin erityylistä mekkoa tässä ennen. Tälläkin kertaa mulla oli läpinäkyvä päällikangas, jonka alle tarvitsi vuorin. Vuorikangas on huomattavasti lyhyempi kuin oikea helma, niin tuo pitsi näkyy kivasti. Mulle tuli leikkausvaiheessa jäätävä kriisi, kun en tajunnut, että vuorikangas on kaksinkerroin, ja luulin että se ei riitä mitenkään mun pituudelle :D Onneksi kämppis sanoi että taitaa olla kaksinkerroin!
Kun ompelee itse, saa just niin pitkiä helmoja kuin tahtoo. Mulla tosiaan on tätä pituutta 186 cm, niin en edes yritä löytää mitään maksimekkoja tms vaikka ne voisivatkin olla ihan kivoja. Nyt päätin tehdä oikein kunnon pitkän helman tähän, kun kangasta oli. En mitenkään huolitellut helmaa, leikkasin vaan tarkasti kuvion rajan mukaan sopivalta kohdalta. Sain etu- ja takakappaleen kohdistettua hyvin, niin helmastakin tuli järkevä!
Tälläkään kertaa en laittanut olkasaumaan rusettia, mutta toi päällekkäisyys on kiva. Sitä ei vaan näe kauhean hyvin mustasta mekosta...
Mekko oli aika kapea, kun kääntelin alkuperäisiä kaavapaloja siten, ettei tähän tule mitään rypytystä ja että kummatkin kappaleet mahtuvat vierekkäin kankaalle. Kävely olisi voinut olla huomattavasti hankalampaa, jos mekko olisi ollut ihan yhtä pötköä alas asti. Jätin kuitenkin osan ompelematta toisesta sivusaumasta, jotta sain halkion ja kävely vähän helpotti. Ja onhan toi aika tyylikäs!
Tää on kiva mekko näinkin, vähän vaan ei-tätä-päivää niin kuin näihin juhliin tietysti kuuluikin. Voisin kuitenkin ihan hyvin kuvitella käyttäväni tätä noin muutenkin, jonkun vyön kanssa, en ommellut tähän mitään vyötärökumpparia. Nyt tämä on lähinnä säkki mun päällä :D Partsikuvista kiitos Linnealle, joka on kans näissä parissa kuvassa mun kanssa :)
Koristeltiin juhlapaikkaa, en oo ihan varma oliko oikeesti 20-luvulla ilmapalloja, mutta meillä niitä ainakin oli! Ja paljon! Tykkään! Oli niissä puhaltaminen joo mutta ei se mitään! Mä sain kunnian ripustella niitä paljon seinille.
Jostain oli tilattu sellaisia pieniä valopallojuttuja. Laitettiin niitäkin ilmapallojen sisään, niin meillä oli vilkkuvia ilmapalloja! Kui siistiä oikeesti :D Pallotkin oli tilattu vissiin Kiinasta, sen kyllä huomasi kun aika monta vaan poksahti :D
Sit meillä oli oviaukossa kultainen verho. Kurkistin sieltä välistä.
Rakennettiin myös valokuvausseinä juhlapaikalle, piti tietenkin käydä sekin testaamassa. Siellä oli lisäksi kaikenlaista härpäkettä, kuten höyhenpuuhkia (yksi ripustettu seinälle) ja tikun päässä olevia aurinkolaseja ja viiksiä ynnämuita :D
Oli kyllä kivat juhlat! Potkittavatkin ilmeisesti tykkäsivät. :) Nyt taas hetkeksi paluu arkeen, vielä jotain labraselkkareita pitäis saada väsättyä ja sit töitä jaiiks!

2 kommenttia:

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...