torstai 13. helmikuuta 2014

Pitsisukkaset

Nää sukat on oikeesti ollu valmiina jo pienen ikuisuuden, mutta eka en saanu niitä kuvattua, sitten en saanut kuvia koneelle, ja sit en vaan oo saanut aikaiseksi. Mutta nyt ryhdistäydyin! :D Sain joululahjaksi Novitan sukkalehden, jossa oli kaikenlaista kivaa. Sain myös turkoosia Nalle-lankaa sekä 3,5mm KnitPro-pyöröpuikot. Mitäpäs muuta kuin sukkia tekemään!
Musta on hauskempi aina sovellella, no niin tässäkin. Ohje, jota katselin, oli Pitkät pitsisukat. Mutta koska kärjestä aloitettavat sukat ovat hauskoja, niin nääkin on siis tehty varpaista varteen. Lisäksi lankana oli tosiaan se Nalle, ohjeen Kotiväen tilalla. Silmukkamääriä piti vähän ninjailla ja eipä nää nyt niin pitkät ole kuin ohjeessa, halusin just tonpituiset sukat :D
En halunnut tylsää joustinneuletta, joten tein ohjeen kapeampaa pitsikuviota myös varteen taakse. Ihan loppuun neuloin muutaman kerroksen normaalia joustinta, että pysyisivät hyvin jalassa. Ainakin toistaiseksi ovat pysyneet :) Nää ovat myös väritykseltään sellaiset, jotka sopivat myös kirkkaanvihreisiin pillifarkkuihini, ihan yhtä hyvin kuin normaaleihinkin. Oon jonkun aikaa miettinyt sukkia, jotka käy vihreeseen, mutta koska valkoinen ei oo käytännöllinen ja musta ja harmaa on vähän tylsiä, niin näillä mennään.
Kantapään tein ilmeisesti ranskalaisen kantapään tyyliin. Mulla on tulostettuna Mittatilauspolvareiden ohje, joissa on jo muutamiin sukkiin sovelletut merkinnät. Sieltä tota kantapäätäkin tosiaan soveltelin. Vielä ei tuu ihan rutiinilla, miten se pitäis tehdä mutta kun vähän lunttaa ni hyvä tulee! :)
Kohta ollaan jännän äärellä, siskon vanhat ovat iltasella, ja mekkoa pitäisi vielä lyhentää. Iiiik. Ja kaupungilla tuli tosiaan penkkarirekat vastaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...