sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Pullaati pullaa!

Eilen vietettiin korvapuustipäivää. Siksi me tehtiin kämppiksen kanssa ihan liian iso pullataikina :D Oltiin kuitenkin kaukaa viisaita ja otettiin suoraan isoin astia mikä asunnosta löytyi, eikä siis tullut yli! :D Sitä mä vaan, että litran pullataikinasta tulee oikeesti paljon pullaa.
Tämä satsi on muistaakseni vasta ensimmäisen pellin pullat. Yritin kaulita mahdollisimman ohuita levyjä ennen kuin iskin täytettä, koska tykkään että niitä kerroksia on paljon. Ensimmäisessä taikinakimpaleessa tämä onnistuiǩin, mutta toiseen tuli mystisesti reikiä :D
Kerättiin pullat ihan jäätäväksi vuoreksi. Tai no ehkä puolet pullista, tän jälkeen meni uuniin vielä muutama pelti. Kämppiksen pyörittämät on tossa päällä, ne erotaa kun ite tein tosiaan ohuenohuen levyn, ja painoin oikein kovasti siitä keskeltä.
Mutta hyviä ovat, eilen tuli syötyä ihan liikaa... Pakkaseenkin meni sellainen jäätävä säkillinen :D Tosin on sitä kulutustakin ollut, käytiin perjantaina vähän juoksemassa Puijon portaita ylös alas, ja tänään uudestaan. Hullut. :D
Mulla on muuten menossa tällä hetkellä semi-lihaton lokakuu (semi-lihaton koska kuitenkin tulee tilanteita että kasvisruokavaihtoehdot ovat sellaisia joilla ei jaksa kymmentä tuntia yliopistolla tai jotain muuta pakottavaa syytä). Tein ihan tosi hyvää pinaattifetamakaronilaatikkoa viime viikolla, ja sit oon yliopistolla valinnut kasvisruokaa. Jos on jotain hyviä vinkkejä helpoista kasvisruokavaihtoehdoista, niin heittäkää kommenttia! :)

2 kommenttia:

  1. Lähes kaikki liharuuat on helppo muuttaa kasvisversioiksi kun korvaa lihan soijarouheella. soijasuikaleilla, pavuilla tai linsseillä. Varsinkin soija vaan vaatii vähän enemmän mausteita.

    Mutta jos ihan jotain kasvisehdotuksia heittäisin, niin linssimuhennos on kaikkein parasta. Ohjeita on yhtä monta kuin tekijöitäkin, mutta kaikkein yksinkertaisimmillaan siinä on vaan sipulia, punaisia linssejä ja mausteita (varsinkin juustokuminaa, kanelia, kardemummaa ja currya!).

    Mä en ole ikinä ymmärtänyt sitä, että kasvisruoalla ei muka pärjää. Siis jos siinä on oikeasti jotain proteiinia eikä pelkkiä kasviksia tomaattikastikkeessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkeistä! soijaa oonkin jo kokeillut, mielenkiintoisia sapuskoja tulee mun kokeilukeittiöstä.. :D Linssejä söin eilen ekaa kertaa (ainakin tietääkseni) yliopistolla, ja oli yllättävän hyvää! Sitäkin vois siis kokeilla joskus. Mausteiden kanssa vaan on ongelma kun heitän aina vaan jotain jauhelihamaustetta, pitäis vaan uskaltaa kokeilla kaikkea jännää!

      Kun ihmisillä on usein kasvisruuasta se käsitys, että siinä on vaan just jotain porkkanaa. Tää kuukausi on kyllä mennyt ilman nälkää, varsinkin ku yliopistolla syö niin siellä on salaatit ja kaikki mitä voi sen ruuan lisäksi syödä (jos jaksaa sen jättimäisen soijalasagnelautasen jälkeen, oi vitsit se on hyvää, iteki pitäis kokeilla!). Mutta sit kun fakta on se että sillä toisella kasvisvaihtoehdolla, eli kevytkeittolounaalla, ei taas meinaa pärjätä, mut sekin vaikuttanee asiaan kun siinä on aika vähän just proteiinia.

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...