lauantai 25. huhtikuuta 2015

Palmikkopanta

Oon käytännössä koko kevään pyöräillyt töihin sellainen mainosputkihuivijuttu päässä, ettei korvat jäädy mutta ei kuitenkaan hiosta. Yks päivä mä sitten päätin tehdä jotain vähän kivempaa mun päähän. Ensimmäinen yritys oli fail, siitä tullee jotain muuta joskus, katellaan, sit vaihdoin kokonaan langan ja tein ainakin seitsemän aloitusta, kun kokeilin erilaisia palmikoita ja pitsejä, turhautuminen oli hyvinkin lähellä... Loppujen lopuksi sain kuitenkin aikaan jotain ihan kivaa.
Turkoosia seiskaveikkaa ostin tarjouksesta. Loin 28 silmukkaa 3 mm puikoille, halusin tästä tiiviin ja tuulta kestävän. Pääasian rakenne on jokseenkin yksinkertainen, neulon vaan riittävän pikän palmikkokaistaleen ja lopuksi ompelin sen päistään yhteen. Taakse jäi vähän kuprua, no nyt se näkyy selkeästi kuvissa kun on nuttura mutta ihan sama. Harkitsin silmukoinnin tai jonkun opettelua mutta tää valmistui myöhään illalla ja halusin sen seuraavana aamuna työmatkalle päähän niin päädyin sitten helppoon vaihtoehtoon :D ehkä seuraavassa jos tarvitsee.
Muutama silmukka reunasta on aina oikeaa, ekan reunimmaisen silmukan nostin nurin neulomatta ja viimeisen neuloin takareunasta oikein, niin sain siistin reunuksen. Keskellä menee kolme erillistä palmikkoa, niiden välissä on aina yksi nurja silmukka. Palmikot ovat yhteensä kuuden silmukan levyisiä, ja niissä on sama periaate kuin tavallisessa tukkaan laitettavassa letissä eli kolme kahden silmukan levyistä osiota vaihtelevat sopivasti paikkaa.
Onneksi tästä ny tuli edes suunnilleen sellainen kuin ajattelinkin. Pitää korvat lämpiminä ja on pirteen värinen, eka ajattelin tehdä valkoisen mutta onhan se vähän tylsä :D
Nyt kun katsoo tota tarkemmin, olisin ehkä voinut jättää ne yhet nurjat välisilmukat pois. Pitääpä kokeilla sitä joskus, miltä kuvio sitten näyttäisi! Tosin en varmaan tarvitse taas muita tämmöisiä, olin hirmu myöhään liikkeellä tän kanssa, kuitenkin jos toivotaan että kevät tästä lämpenee! (sais lämmetä vapuksi viimeistään. Ja sitä seuraava viikko vois kans paistaa arska jos meen Kuopioon.) En osaa päättää onks tää liian talvinen oikeesti käyttää, no jos viikon menisin tän kanssa vielä töihin. Sit loppuu harjottelu, ja mä valmstun o.o
Nyt taas elämän suuria kysymyksiä, lähenkö pyöräilemään vai juoksemaan kun tuolla on noin upee ilma! :D

4 kommenttia:

 1. Onpa nätti panta! Väri on raikkaan keväinen ja täytyy taas ihastella tuota omasta päästä syntynyttä mallineulettakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) nokun ei löytynyt sopivaa mistään oikeesta ohjeesta, yritin kyllä! :D

   Poista
 2. Hieno on! Toivotaan tosiaan että kelit lämpenis, pääsisi (joutuisi) panta kesälomalle syksyä odottamaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! joo, onneks nyt sentään paistaa arska :)

   Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...