perjantai 17. huhtikuuta 2015

Suklaahippukeksit

Mulla oli keskellä viikkoa vapaapäivä, vietin sen kyläilemällä kummieni luona. Tein viemisiksi kasan keksejä :D (kuvissa on ne jotka eivät mahtuneet laatikkoon). Mulla oli suklaata, ja ajattelin että suklaakeksit voisivat olla tosi hyviä. Ja kyllähän ne olivat!
Näin sinäkin saat yhtä nameja keksejä:

200 g voita (tai jos haluu kevytversion niin margariini varmasti käy yhtä hyvin)
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 levy eli 130 g Pandan suklaata, toki muutkin suklaat käy eikä sen määrän kanssa nyt tarvii olla ihan turhan tarkka. Enemmän on enemmän!

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri, vatkaa kananmuna sekaan, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita haarukkavatkaimella (? en omista, vatkasin tyynesti vatkaimella :D ) nopeasti tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa n. 30 min, muotoile pikkuleiviksi ja paista 175 °C n. 10-15 min. Perusohje on luultavasti kämppikseni keittokirjasta, mutta vähän mun omin muokkauksin.

En tiedä, mun uuni ei ehkä oo ihan tehokkain, nostin vähän lämpötilaa paiston puolivälissä kun tuntui etteivät nää kypsy ikinä! Uunissa olivat varmaan ainakin 20 min :D Tietty tein näistä silleen isoja kun en jaksanut näprätä pientä, yleensä teen ihan liian pieniä keksejä.
Kuvausrekvisiittana mun uusin muumimuki! Tilasin sen täältä. Tykkään kovasti sen väristä ja kuvioista :D En sitten tajunnut parempia kuvia ottaa..
Nyt jos neulois loppuillan. Kuulostaa ihan suunnitelmalta! Paljon on keskeneräistä, jos vaikka jotain valmistuis taas vähitellen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...