tiistai 16. kesäkuuta 2015

Seepraleivoksia

Pitkästä aikaa leivoin jotain jännempää. Kyseessä oli Kinuskikissan salmiakkileivokset. Meillä on apteekilla myynnissä näitä Haganolin nestemäisiä salmiakkipulloja, siitäpä sain itsekin idean kokeilla näitä. Hyviä tuli!
Ohjeessa sanottiin, että anna valkosuklaapäällisen jäähtyä vähän. Todellakin sen pitäisi antaa jäähtyä ennen levittämistä, olin ite liian kiireinen ja iskin sen melkein suoraan siitä hellalta tuohon täytekerroksen päälle :D Se oli jokseenkin turhan valuvaista, ja sain sitten nostella sitä lusikalla reunoilta keskelle kun en voinut sitä iskeä jääkaappiin koska halusin vielä koristella pintaa. Koristeet tein ihan sulattamalla tummaa suklaata mikrossa (eka vesihauteessa, tuloksena klöntti. Sit mikrossa, ja laitoin sekaan salmiakkimixeriä kun ohjeessakin oli, sieltä tuli toinen klöntti...) ja heittelin sitä sitten haarukalla suunnilleen yhdensuuntaisiksi viiruiksi, sit veitsellä vedin siitä päältä. Sit pelti jääkaappiin ja toivoin parasta, ettei se hirveästi enää valuisi reunojen yli :D Aika hyvin pysyi kyllä pellillä.
Vähän mietin, kun ohjeen mukaan tuli 20 palaa leivonnaisia. Tein annoksen tuplana, jolloin siitä tuli pellillinen (hirveet laskutoimitukset kuinka monta neliösenttiä tulee ohjeen mukaan ja miten paljon jos annos on kaksinkertainen), ja leikkasin aika isoja palasia. Mutta tosiaan pienemmätkin olisivat riittäneet, aika hirmu makeaa ja rasvaista tämä herkku on! Onneksi ei tarvitse syödä kaikkea itse, lähisukua kävi kahvilla ja loput vien töihin :D
Täytekerros vaikutti kattilassa vähän epäilyttävältä. Mustaa salmiakkinestettä ja rasvaa ja tomusokeria. Nam. :D Se kuitenkin toimi tosi nätisti verrattuna valkosuklaaseen... :D
Sit vielä tän vuoden pakollinen katukoriskuva! Tällä kertaa ei ollut niin eeppisiä paitoja kun kolmena viime vuonna, nyt meillä oli samat kuin pääsiäisenä olleessa koristurnauksessa. Ja joukkuetoverit halusivat pelata tylsästi valkoisilla paidoilla, vaikka olisi myös ihku pinkki olemassa! Näissäkin paidoissa on kyllä DIY-elementti, leikeltiin hihat pois :D Tää turnaus meni muuten ihan tosi hyvin meijän joukkueelta, voitettiin koko meidän sarja! :) Oli taas kivaa pelata, aurinko paistoi kuten aina Hyvinkään katukoriksessa :D
Nyt jo tässä vaiheessa toivottelen hyvät juhannukset, tuskin ihan heti kerkiän kunnolla koneen ääreen :)

6 kommenttia:

  1. Moikka!
    Terkkuja Bikken pilttuusta arvontavoittojen kera :) Laitatko minulle osoitettasi niin saadaan Aarikat matkaan :)
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. En oo syönyt päivän jälkeen mitään ja nyt mulle tuli kauhea himo tuollaisiin :D Hahaa, mä yleensä inhoan kaikkia salmiakkileivonnaisia :D Pitäisköhän mennä syömään jotain. Mut mites nää mahtais maistua sellaiselle joka ei yleensä kauheesti salmiakista välitä? Syötitkö niitä sun työkavereille? Itse pidän siis joo salmiakista mutta tuntuu ettei se VOI maistua hyvältä missään leivoksissa. Ehkä olen väärässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D nälällä voi olla osuutta asiaan, mutta nää oli hyviä! Ei pysty syömään kuin pikku palan (sano aika moni, mulle uppos tietty enempiki :D) mutta kyl kaikki maistaneet tykkäs! On näissä aika vahva toi salmiakin maku, se ja valkosuklaa sopi aika hyvin yhteen! Suosittelen maistaa pikkupalan jos osuu kohdalle :)

      Poista
    2. Okei, oon menossa lapsiperheeseen kylään kohta ni voisin leipoa näitä sinne. Jos en tykkää ni otan vaan kaikki kotoa mukaan. En muuten koskaan ole ymmärtänyt sitä kun joku sanoo että voi syödä vaan pienen palan, mulle ei ole tullut vielä vastaan sellaista makeaa juttua jota söisin vaan -pienen- palan. Kiva jos joku on samis.

      Poista
    3. joo aina on hyvä olla varasuunnitelma jos tuleeki semmonen ettei ite niin tykkää :D joo mulla tuli stoppi päällisen kanssa, kun sitä tein ja se valu yli (anna sen jäähtyä vähän ennen kun isket sen siihen päälle!) pellin reunojen ja sitä sit mätin naamaan... :D mut muuten kyllä melkein voi syyä vaiks miten paljon herkkuja!

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...