sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Rikottuja siemeniä

Äiti!! Skippaa tämä teksti kiitos! :D

Koska hyvin suurella todennäköisyydellä nämä varmaan päätyvät äitin joululahjapakettiin. En vaan jaksa jättää tätä jonnekin luonnoksiin pyörimään, luotan siihen että äiti ei lue alkua pidemmälle :D Ensimmäinen kuvakin on tästä syystä vaan sinnepäin.
Oltiin lähdössä entisen kämppikseni luokse muutaman tunnin automatkan päähän kylään (ihanat kesäpaardit olikin!) ja mulla ei ollut mitään näppärää kesken matkaviihdykkeeksi, joten aloitin joululahjaneulomukset. Mulla oli tarkoituksena alunperin tehdä ihan vaan räsymattosukat, eli raidoittaa kahta raitalankaa keskenään, mutta päädyin kuitenkin tekemään Broken seed stitch -sukat
Neuloin nämä kärjestä alkaen, raidoitusta en mitenkään tasaillut. Mulla oli tuota purppuraraitaa erillinen pikkukerä, jonka käytin pois. Se loppui tietysti kantapäässä, kaunis ja harkittu yksityiskohta siis tuo kantapään raidoitus :D Seiskaveikan raitaversioita ovat kummatkin käytetyt langat.
Oikeastaan nämä ovat ihan tavalliset villasukat, joihin olen vaan tehnyt tuota pintaneuletta. Joka toisella kerroksella neulotaan kaikki silmukat oikein, joka toisella 1 o 1 n, ja seuraavalla helmineulekerroksella tietenkin nurjat ja oikeat silmukat eri kohtaan kuin edellisellä.
Oli kyllä varsinaista pikaneulottavaa nämä, automatkojen aikana sain ekan sukan valmiiksi ja toisen suunnilleen kantapäähän :D Mutta pitkästä aikaa paksut (3,5mm) puikot ja paksu lanka, niin tuleehan siinä valmista paljon nopeammin kuin 2,25 mm puikoilla ja hirmu ohuella langalla, nyt oon myös saanut ihan valmiiksi asti muutaman kauan kesken olleen ohuemmasta langasta tehdyn jutun.
En tosiaan usko, että äiti tarttee enempää villasukkia, mutta ei voi mitään, tässä vielä yhdet :D Värien puolesta nää sopisivat jo syksyyn, mutta jos kerrankin olis kaukaa viisas ja tosiaan jo rupeaisin tekemään joululahjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...