keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Eläinpipoja

Mun kurssikaverilla on ehkä maailman söpöimmät ja ihanimmat ja kilteimmät tyttäret. Tuli mieleen joskus keväällä, että pitäiskös neuloa niille talveksi pipot. Näin jossain netissä kuvia pipoista, jotka oli tehty tällä tyylillä, ja päätin että tytöille semmoset. Neuloin vaaleanpunaisesta langasta pipon pohjat, joita sitten koristelin. Lanka oli jotain tuttavalta saatua, tosi pehmoista villaa. Muut kaikenlaisia jämiä, mitä nyt sattui löytymään. Kultaista lankaa laitoin silmiin ja pöllön nokkaan. Neuloin molemmat pipot ylhäältä alas.
Ensin neuloin kisupipon. Mä en tajua, miten se levenee noin kummallisesti tuonne ihan alas asti, ajattelin että se levenee kun teen levennyksiä ja sitten loppuun menee suoraan :D Toivon, että tästä tuli rittävän pitkä, jotta tätä voi käyttää. Tosi vaikea noin muutenkin arvioida, minkä kokoinen pää on 2-3 vuotiailla, kun lähipiirissä ei ole kuin ihan muutamia pieniä lapsia. Tätä voi kyllä helposti vähän pidentää, jos siltä näyttää, että korvat palelevat.
Kisun korvat neuloin erikseen, sitten neuloin niihin sisäosan, ompelin sen ja lopuksi koko korvan paikoilleen. Muut osaset teinkin virkkaamalla.
Pöllöpipoon loin ensin hirveästi silmukoita samalla tavalla kuin aloittaisin sukkien neulomisen kärjestä, sitten vetelin vaan suoraan alaspäin kunnes pipo oli (luultavasti) sopivan pituinen.
Tein pöllölle korvatupsut, kieputtelin haarukan terän ympärille lankaa, ja sit siitä välistä solmin kiinni. Näin saa tehtyä melko pieniä tupsuja, jos tarvitsee.
Toivottavasti tytöt tykkäävät näistä, musta näistä tuli ihan kivat! Ja stereotyyppisesti vaaleanpunaista, tyttöjen väriä. Muuta oikein pehmeää lankaa ei sattunut olemaan valmiina, ja halusin kuitenkin samalla käyttää jämälankoja (lasketaanko, kun en oo tästä tehnyt ennen mitään?).

3 kommenttia:

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...