sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Talvikeleille

Ostin viime vuoden Tampereen messuilta Pirtin kehräämön semmosta lankaa, olisko ollut jonkinsortin koe-erä tai jotain. Kysyin myyjältä, paljonko tarvitsee villatakkiin, se sanoi mulle määrän, mutta otin varuiksi vielä yhden vyyhdin enemmän ihan että saisin tehtyä villatakkiini muhkean kaulurin. No, mulla nyt on vähän pidempi selkä ja vähän pidemmät kädet, niin ei siitä sit riittänyt yhtään isompaan kuin mitä tämä nyt on :D Jäi muutama metri jäljelle, sain napit ihan hyvin vielä ommeltua paikoilleen.
Halusin palmikoita, ja niitähän sitten neuloin :D Ei mulla ollut mitään ohjetta, kuhan heittelin simppeleitä peruspalmikoita symmetrisesti ja soveltelin omiani.
Tein takin neulomalla ylhäältä alas, mitään saumoja ei jäänyt ommeltavaksi. Tässä on raglanhihat, neuloin ensin lähes valmiiksi vartalo-osan, sit tein hihat välissä, ja lopuksi neuloin mahdollisimman pitkän vartalo-osan, ja poimin nappilistaan silmukat.
Poimin nappilistan kanssa samaan aikaan myös kaulasta silmukat. Tein lyhennettyjä kerroksia, jotta sain sinne vähän enemmän lämmikettä. Olisin tosiaan vähän isomman halunnut, mutta ei riittänyt lanka. Ja tätä ei ymmärtääkseni saa kai mistään. Mietin, että olisinko neulonut kaulusta ihan jollain eri langalla mutta tällä nyt mennään ainakin alkuun :D Lanka on tosiaan luonnonvalkoista, värit ovat vähän miten sattuu näissä kuvissa, mutta koska tämä pimeys (jota kyllä lumi onneksi vähän auttaa) ei muutenkaan ole mitenkään paras kuvauskeli, niin ei voi mitään. Linnealle kiitos kuvausavusta :)
Napit ostin Napista ja nauhasta. Ne näyttää puisilta, mutta ovat kuitenkin muovia.
Selkäpuolen palmikot ovat vähän erilaiset kuin etupuolella, näihin ei ollut tosiaan mitään kaavioita, tein vaan fiiliksellä kaikenlaista palmikkoa.
Mulla oli puikkoina 5,5mm pyöröt. Aloitin neulomisen, kun sain edellisen villatakin valmiiksi, alkuun neulominen oli tosi nopeaa, mutta sitten kun rupesinkin epäilemään langan riittävyyttä, tämä jäi huilaamaan aika pitkäksi aikaa. Ja ei kesällä tarvitse näin paksuja neuleita niin tein kaikkea muuta välissä, tämä on vielä nytkin vähän turhan paksu :D
Mutta kai ne oikeat talvikelit tulee. Mieluummin kyllä vähän pakkasta, että lumi pysyy maassa, kuin semmonen harmaa loskakeli.

5 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja upea takki, mahtavaa, miten oot ihan ilman ohjetta tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) Mulla on tosiaan yleensä tekemisessä tapana soveltaa rankasti, vaikka olisikin se ohje, kokeileminen on parasta!

   Poista
 2. Onpa tosiaan muhkea palmikkoneule, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tänään oli vihdoin riittävän kylmä että viitsin laittaa oikeasti päälle, ei muuten paleltanut! :)

   Poista
 3. Onpa tosiaan muhkea palmikkoneule, ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...