tiistai 22. marraskuuta 2016

Tossukoita

Vähän joululahjaneuleita tähän väliin. Viime vuoden kässämessuostokset on melko hyvin neulottu (villatakista sit kuvia kun kerkiää), tein ukolle ja ukille tämmöiset samaa sarjaa olevat tossut joululahjaksi. Olin alunperin suunnitellut tekeväni tuohivirsutyyliset tossut, mutta tämä raitalanka ei näyttänyt sit kuitenkaan niin hyvältä sellaisissa joten piti keksiä jotain muuta.
Mietin sitten dominoruutuja, ja vähän kun googlasin, löysinkin ohjeen niistä tehtyihin tossuihin. En sit kuitenkaan tehnyt tuolla ohjeella, kun en jaksa päätellä, joten vähän ninjasin ja aloitin tavallaan tuolta pohjasta, loin paljon silmukoita, tein varpaiden alle tulevan neliön, seuraavaksi varpaiden päälle, sitten sivut, kantapohjan, kantapään taakse ja lopuksi nilkkojen sivuneliöt.
Ei ollut mitenkään erityisen vaikeaa neulottavaa, vähän sai kyllä kelailla että miten päin neliöt tulee. Mutta ekat kun oli neulonut, ja kirjoittanut melko selkeät muistiinpanot, niin nopeasti valmistui sitten seuraava pari. Vielä saatan yhden parin neuloa näitä, ehkä :D
Kuvausrekvisiittana jalassa viime vuoden jämälankavillasukkajoulukalenteri. Tänä vuonna en kyllä taida osallistua mihinkään neulottavaan kalenteriin, en vaan oikeasti tarvitse enempää villasukkia tai mitään...
Neuloin molemmat tossut samoilla 3,5 mm puikoilla, mutta näistä oranssimmista tuli vähän isommat. Mutta ei se haittaa, saajillakin on kuitenkin vähän erikokoiset jalat :)
Tossut eivät ole symmetriset, en edes yrittänyt saada niitä tasan samanlaisiksi. Ne tunnistaa silti tosi hyvin pariksi.
Poimin vielä etureunastakin silmukat, neuloin ja päättelin saman tien. Tällä vältin langan katkaisun ja päättelyn, en tiiä olisiko siinä päättelemisessä ollut kuitenkin vähemmän hommaa mutta ihan sama meni jo :D
Nämä ovat myös aika näppärää matkaneulottavaa. Yksi ruutu neuloutuu aika nopsaan :) Ja tykkään tosiaan tehdä raitalangasta jotain ihan muuta kuin pelkkää suoraa raitaa, dominotossut toimivat melko kivasti raidoitettujen lankojen kanssa!
Loppuun vielä turistikuva. Käytiin Helsingissä kurssikavereiden kanssa, hengailtiin siellä ja oltiin kylttyrellejä ja käytiin ihan museossa! Luonnontieteellinen museo tuli tsekattua, oon käynyt siellä muistaakseni joskus ala-asteella luokkaretkellä. Lisäksi me istuttiin fancyssä kahvilassa, niinku oikeet hesalaisetki ja vähän seikkailtiin julkisilla, on se vaan aika vaikeaa kun ei tiedä missä mikäkin bussipysäkki on :D Farmasian päivillä käytiin myös pyörimässä, oli paljon kavereita sielläkin :) Hyvä reissu!
Ehdin käväistä myös lankakaupassa. Nyt on puikoilla brioche-huivi. Tällä hetkellä musta vähän vaikuttaa että siitä tulee aika kiva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...