perjantai 5. lokakuuta 2012

Mörkö ja hattivatit

Miksi käyttää ohjetta, kun voi soveltaa? Miksi luottaa jonkun toisen hyväksihavaittuihin silmukkamääriin, kun voi kokeilla itse tehdä oikean kokoisen? Okei, helpommalla pääsis, jos tekis ohjeitten mukaan. Kivempi vaan on säätää ite!

Jostain bongasin tosi hienot mörkölapaset. Päätin sillon, että mä haluan semmoset. Vähän sen jälkeen näin Elioksen Hattivattilapaset. Sillon mä keksin, että olisi tosi mageeta, jos yhdistäisin nää kahdet eri lapaset, niin että toiseen käteen tulisi mörkö ja toiseen hattivatteja! Annoin tän ajatuksen hautua, tosi kauan itseasiassa. Nyt joku kuukausi sitten mulle tuli hirmunen hinku neuloa tosihienot kirjoneulesukat. Sain kuningasidean pistää toiseen teräosaan hattivatit, ja toiseen mörön. No, mä aloitin. Tein varteen 66 silmukkaa, kuten aiemminkin olen Nalle-langalla tehnyt, sopivankokoiset sukat itselleni. Keksin kuitenkin, että palmikot olis tosi jännät. Vähän matkaa neulottuani tajusin, että varsista tulee ihan liian kapoiset mun jalkaan. Joten niistä tuli sitten lapasten varret! Näin mun mörköhattivattilapasista innoituksen saaneista sukista tulikin mörköhattivattilapaset! :D
En käyttänyt ohjeista (mörkö, hattivatit) muuta kuin kuviot. Okei, niitäkin mä muokkasin, hattivatteja aika reippaalla kädellä, kun mun käyttämä lanka oli paksumpaa kuin alkuperäisessä ohjeessa. Alunperin hattivatteja oli kolme, mutta ne ei olis millään kaikki mahtunut mun lapaseen. Nytkin meinasi tulla ongelmia, ja oikeanpuoleisella kaverilla on tosi lyhyt pää. Höh. Myös peukun paikka olisi ollut ohjeissa varmasti vähän järkevämpi. Nyt mä vaan heitin peukkulevennykset menemään, mörkölapasen kohta oli hyvä mutta hattivateissa peukku olisi saanut olla enemmän keskellä kämmentä :D Mörön peukun kanssa mulle tuli kuitenkin isompi ongelma: jotenkin mystisesti en ollutkaan neulonut yhden silmukan kohdalla sitä lankaa, mikä otetaan pois, jotta saadaan peukaloaukko. Tietenkin tää silmukka oli keskellä peukaloa. En viittinyt enää ruveta purkamaan koko lapasta, joten vaan tylysti katkaisin tuon silmukan. Toivottavasti mun solmut kestävät...
Tää on hienoin näistä kavereista! Vois olla vielä hienompi, jos mä höyryttäisin tai jotain näitä lapasia. Vaan ei jaksa, oon jo käyttänytkin näitä hanskoja jo paljon ja tosi hyvin ajaa asiansa :D
Kämmenpuolille, ja mörön ja hattivattien ympärille, mä neuloin pystyraitoja. Ne on sopivan simppelit, kun muuten lapasissa oli kauheesti kaikkea ajattelua vaativaa tekemistä.
Kuten vaikka nää peukalot. Siis miettikää nyt, kuinka TYLSÄT ne olis ollut, jos olisin neulonut ne vaan suoraa oranssia neuletta, niin kuin ensin ajattelin. Kirjoneuletta en edes harkinnut tekeväni peukaloon, se olisi ollut aika hirveetä, mutta palmikot kuitenkin väsäsin. Niitten piti olla eri suuntaan menevät, niinkuin noissa ranteissa, mutta jotain tein pieleen ja niistä tuli samanlaiset :D No, tuskin sitä kukaan muu tajuaa kuin minä itse. Niin, ja huomatkaa peukkulevennykset! Joka kolmannella kierroksella lisäsin pari silmukkaa. Peukkulevennykset vaan on niin must juttu hanskoissa, en enää edes halua käyttää semmosia suoria putkia missä ei ole levennystä :D
Edellisessä postauksessa taisin mainita, että mulla on muumikalenterikuvia seinillä, vähänniinkuin tauluina. Tää kuva mulla on, sitä kattelin ja tajusin että ORANSSI MÖRKÖ! :) Myös hattivatit on päässy kuvaan.
Vielä yks sovituskuva mun hanskoista, kun nää on niin hienot! :) Oon tosi ylpee itestäni kun sain nää hanskat valmiiks, vieläpä melko nopeasti mun normaaliin neulomistahtiin verrattuna!
Mummolassa on muuten hirveesti omenia.
Siellä on myös vaahteroita.
Ja orava vaahterapuussa. Hih.
Akateeminen vapaus, tulin Hyvinkäälle eilen :) Mun pitäis ruveta kyllä kirjoittelemaan yhtä koulujuttua. Jos vaikka saisin sen nyt melkein valmiiks viikonlopun aikana niin olis kiva. Mutta kun paljon hauskempi olis vaan virkkailla mummonneliöitä!

10 kommenttia:

 1. Ihan sairaan hienot lapaset!! :-D

  VastaaPoista
 2. Hoo noi on noi ihanat lapaset!:D Ja hyvä et ilmotit ittestäs ja blogistas, pitääki heti ruveta seuraamaan^^

  VastaaPoista
 3. Hei vau mitkä lapaset!! Olen vannoutunut muumifani ja oranssi lempivärini eli TYKKÄÄN! Olisinpa edes hieman taitavampi kirjoneulomaan niin voisin itsekin väsätä tuollaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitosta! muumit on vaan niin parhaat, varsinkin ne aidot ja oikeet sarjikset :) ja en mäkään mikään taitava oo, mutta tahdonvoimalla nää onnistuu! ;)

   Poista
 4. En kestä, ihania hattivatteja. Noi on vaan pakko neuloa itsekkin kun olen ihan hulluna kaikkeen joka jotenkin liittyy hattivatteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! noi on oikeesti tosi ihanat, ja ne oikeet ja alkuperäset on viel ihanemmat ku ne ei oo mitenkään epämääräiset kuten tää mun lapanen :D

   Poista
 5. Oletpas sä taitava! En ikinä osaisi soveltaa ilman ohjetta ja ohjeenkin kanssa työ ja tuska...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos! paljon helpompi on vaan soveltaa, ku sit muuten yrittää noudattaa ohjetta ja sit mokaa! Ainakin mulle käy aina niin... ja tervetuloo lukijaksi! :)

   Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...