perjantai 27. syyskuuta 2013

Kauniita unia, jauhoja ja munia, höyrylaivoja ja junia

Sain muutaman ompun mukaani, kun kävin kotona viime viikonloppuna. Tein sitten omenapiirakkaa. Aattelin, että mun neljä pientä omenaa kuluu tosi nätisti omppupiirakkaan, vaan ei :D Sain vaan puolitoista omppua kulumaan mun pikku piirakkaani.
Taikina:
3 dl jauhoja
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
100 g sulaa rasvaa
1 muna
1 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet, ja lisää sit muut aineet. Päälle omenoita, asettelin ne tolleen hienosti :D Ja kanelia ja sokeria heittelin myös päälle. Paistoin tota 200 °C, kelloa en katsonut. Ensin tää meinasi jäädä vähän raa'aksi, mutta heitin sen vielä takaisin uuniin. Vieläkin se oli vähän kosteaa, mutta mieluummin kosteaa kuin kuivaa!
Siinä oli vähäsen otsikon jauhoista ja munista, lisää tulee kohta, ja nyt siirrytään juniin (vitsit oon nerokas...). Saatiin kämppiksen serkulta pesukone. He saivat juuri lapsen, joten aattelin neuloa pienelle junasukat kiitokseksi. Koska mulla oli käytössä Novitan Nallea, ja kokoa suuremmat puikot kuin ohjeessa, niin sukista tuli ihan liian isot vastasyntyneelle. Mutta eikös lapsilla ole tapana kasvaa? Varteen loin vähemmän silmukoita kuin ohjeessa, 36. Lisäksi jätin varresta neulomatta toisen ruttelokohdan, sekä jalkapöydän päällä on vähemmän oikeinnurinraitoja. Nyt ne näyttävät ainakin omasta mielestä melko sopusuhtaisilta :D
Koska niitä omenia jäi yli piirakasta, ja maitokin menee kohta pahaksi, tein pannaria. Normi pannukakkutaikinan päälle heitin yhden silputun omenan. Ne palat upposivat osittain taikinan sisään :D Ja oli tosi hyvää!
Opiskeluasioista pitää nyt vähän hehkuttaa. Oltiin eilen Tahkolla, tutustumassa toisiimme. Ohjelmassa oli värikuulasotaa ja mönkijäajelua :D Oon ihan surkea kuski, nytkin piti osua pitkospuille, vaan minähän hienosti osuin ohi ja meidän mönkkäri juuttui sinne mutaan.. Mutta oli ihan huippu ilta :) Jospa se opiskelu olis aina yhtä mukavaa, vaan kun ei ole. Oon lukenu liikaa, kun päähän tupsahtelee yksittäisiä sanoja tyyliin "klotsapiini", "karbamatsepiini" jne... Mutta, tänään kun väsäsin tota pannaria, ja kuuntelin samalla Green Dayn levyä, niin tuli semmonen ahaa-elämys, että novakaiini on puudute...! Parempi olis tentin mennä hyvin kun ne asiat tunkee ajatuksiin sillonkin kun haluis vaan olla :D

4 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköistä!
    Junasukat toimii tuollakin lailla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ne on oikeesti parempia ku kuvassa näyttää! Toivon että pysyis jalassa nuokin :)

      Poista
  2. Söpöt sukat! Ja herkkuja, kike approves!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkut on parasta, varsinki ku pitäis opiskella ;)

      Poista

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...