lauantai 8. maaliskuuta 2014

Dancing Queen

Mun pikkuinen siskoni tanssi vanhat helmikuussa. Mä sain kunnian ommella hänelle mekon. Tai no en mä sitä kokonaan ommellut. Käytiin Riksussa jossain, olikohan Löytörata nimeltään se paikka. Sieltä löytyi juuri siskon kokoa oleva juhlayläosa, vaaleansiniliila. Se mukanamme marssittiin Eurokankaaseen, ja arvottiin, millainen helma olisi hyvä. Sieltä mukaan tarttui sinistä satiinia ja vaaleanpunaista organzaa tai jotakin. Ja hirmu paljon tylliä.
Leikkasin satiinista kaksi neljäsosaympyrää, jotka sitten ompelin puolikellohameen tapaiseksi viritelmäksi. Pinkin taitoin kaksinkerroin, sitä en leikellyt mihinkään. Siispä ylempänä oli tavallaan enemmän pinkkiä, kun rypytin sitä että sain nätisti ommeltua. Mielestäni tosi hyvin löytyivät nuo kankaat, sävy joka niistä muodostui, on tosi lähellä yläosan väriä!
Kuinka luovia ovatkaan nuoret tanssijattaret. Systalla oli tyyliin H&M:n balleriinat tanssikenkinä. Ne ovat harmaat, joten kukaan ei kiinnittänyt erityistä huomiota jesariin, jota kieputettiin jalkapöydän yli :D Pysyivät muuten hyvin jalassa. Samoin rintsikat pysyivät hyvin päällä, kun niihin laittoi vähän harmaata teippiä. Vink vink vaan tuleville tanssijoille! :D
Suurin ongelma oli ehdottomasti helma. Luulin mitanneeni sopivan kääntö- ja saumavaran. No, sisko sovitti sitä sillon joululomalla kun mekkoa ompelin. Se oli vähän turhan pitkä, joten lyhensin helmaa. Sitten tuli kenraaliharjoitus, ja sisko oli sitä mieltä että helma on vielä liian pitkä. ÄÄäääää. Siinä päivällä, kun tanssit oli illalla, mä sitten lyhensin helmaa. Meni ehkä vähän turhan lyhyeksi. Eipähän jäänyt kenenkään kengän alle tai mitään!
Yläosan selkäpuolella oli nyöritykset. Ei niillä hirveästi saanut kiristettyä, mutta eipä siihen ollut tarvettakaan. Vetoketjun muuten vaihdoin kokonaan toiseen, valmiina olleessa vetskarissa oli ihan liian iso se vedinjuttu, sitäpaitsi en olis saanut sitä mitenkään helmaan asti, ja olisi ollut tosi vaikeaa pukea mekko päälle. Lisäksi ninjasin yläosan alalaitaan, joka jäi siis tuonne helman alle piiloon, silkkinauhasta lenksuja. Alushame, josta nyt ei ole kuvaa, oli napeilla kiinnitetty mekkoon, ettei se putoaisi. Oli siinä vyötäröllä kumpparia, mutta kaiken varalta tuo nappisysteemi!
Etupuolesta oon tosi ylpeä. En tiedä, miten monta, mutta kuitenkin ihan hirveesti, ompelin noita paljetteja. Paljetit olivat sellaisessa nauhassa jolloin ne olis ollut tosi helppo kiinnittää mekkoon. Harmi vaan, että se nauha oli valkoista, eli se olisi näkynyt ihan liian selkeästi liilasta. Siispä laitoin siskon purkamaan sen nauhan, ja rupesin ompelemaan näitä käsin, yksitellen kiinni. Joka paljetin päällä on pieni vaaleanpunainen lasihelmi. Lisäksi oli noita isompia kiviä. Äiti oli ihan hämmästynyt kun jaksoin ommella näitä näin hirmusen paljon, mutta entiiä, musta oli oikeestaan tosi hauskaa nyhrätä näitä kiinni mekkoon! :D Varsinkin kun näki miten sisko näistä kimalluksista tykkäsi :)
Tanssit menivät tosi nätisti, monia samoja tansseja kuin meilläkin aikanaan. Mitä ihmettä, onko siitä oikeesti jo kolme vuotta. Ikäkriisi part 293423856. Kaikki tanssivat tosi hyvin, vaikka eihän tuolla oikeesti ehtinyt tuijottaa muita kun sitä omaa siskoa :D
Mikä tärkeintä, sisko muisti hymyillä (mikä ei tietty näissä näy kun aattelin että sensuroin sen naamat.) ja olla ryhdissä! Näytti että siellä tanssimassa oli tosi hauskaa, vaikka alkuun hän ei meinannut ollenkaan tanssia! :)
Joo-o, en tiiä kumpi meistä oli enemmän täpinöissään, minä vai systeri! :D

3 kommenttia:

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...