sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Piparminttupeippo

Messuostoslangasta tuli mulle edustushuivi siskon ylppäreihin. Oli kyllä ihan paikallaan tuollainen lirpuke, vaikka koko ajan olin menossa jonnekin suuntaan niin oli silti vähän viileää koska talvi.
Louhittaren Luolan lanka Tuulen tytär oli tässä mulla käytössä. Ostin messuilta itselleni hifistelylangan, ja hirmuisen valinnanvaikeuden jälkeen päädyin tähän, värinä on piparminttu. Arvoin ties miten kauan kaikkien ihanien eri väristen lankojen välillä :D Tämä näytti vyyhdillä vähän rauhallisemmalta, mutta kiva tää on näinkin! Piti vaan mekkokangas valita hillitymmin.
Tässä nuo värit aika lähellä sitä mitä ne ovat livenä. Neuloin melkein liian löysää alkuun, kun olin taas tehnyt jotain sukkia ja semmosta ennen tätä :D Ja koska tykkään että huivit eivät ole ihan niin tiukkaan neulottuja kuin sukat, niin alku oli hakemista. 3,5 mm puikot olivat mulla käytössä.
Selasin Ravelrystä ohjeita, jotenkin eksyin aina Heidi Alanderin malleihin, ihan sattumalta, muttakun ne näyttivät juuri sellaisilta mitä hain. Päädyin sitten malliin nimeltä Peipponen. Halusin jonkun vähän kapeamman mutta kuitenkin ison huivin, johon riittäisi yksi vyyhti lankaa. Ja riittihän se. Ainakin 30 cm jäi yli... :D Huivista tuli kuitenkin just sopivan kokoinen.
Jouduin kyllä tekemään reunaan vähän omia säätöjä, kun tosiaan langan kanssa meni yllättävän tiukille. Muistaakseni jätin viimeisen kaavion kokonaan tekemättä ja toistelin sen edeltävän kaavion jotain kerrosta pari-kolme kertaa peräkkäin, jonka jälkeen vaan päättelin. Ihan hyvä siitä tuli, ei noi kuviot muutenkaan ihan hirveästi erotu tästä langasta :D
Vähän toivoin, että tää huivi olisi peittänyt selkäpuolelta tuon mekon kuminauharypytyksen kun se on vähän sinnepäin mutta ei peitä, ihan sama :D Kaikki oli kuitenkin sitä mieltä että tää on hieno mekko niin uskotaan kansaa. Ja kyllä mä itekin tykkään.
En oo vielä uskaltanut käyttää tätä huivia muualla, en halua että se tuhoutuu missään ulkona räntäsateessa! :D Josko sitä jouluksi ottaisi ulos käyttöön, ei voi tietää.
Mulla oli visio, että otan ensin systeristä kiitoskorttikuvan meidän lähellä metsässä, jonka jälkeen hän ottaa musta edustuskuvan. Taustalla semmonen pieni lumikerros puissa jne. Ei sitä lunta tuolla etelässä sitten edes ollut ja vieraita tuli silleen että oltiin just saatu laittauduttua, ei siinä mihinkään ulos mua kuvaamaan tosiaankaan ehditty :D Tämmösen kuvan sain kuitenkin itsestäni juhlapäivänä, kerrankin mulla on nätit meikit ja kaikkea! Ja hiukset auki. Sitä ei nimittäin usein tapahdu! Kuvassa ei oikein näy, mulla on molemmilta puolilta semmonen viisiosainen hollantilainen letti, ja ne ovat yhdellä pikkuponnarilla kiinni takana silleen että muut hiukset jäävät vapaaksi. Tykkään kun hiukset pysyvät poissa naamalta mutta silti ne ovat auki.
Ja koska kuvia ei muuten ole tarpeeksi, niin vielä pari kännykkäräppäsyä. Kävin eilen keskustassa pyörimässä, siellä on Pikku Pietarin torikuja taas auki, kivoja pikkuputiikkeja!
Olikohan se kauppakeskus Minna, jonka yläkerrassa on myös jonkinsortin joulutori. Kannattaa sielläkin käydä jos on Kuopion keskustaan liikettä!
Nyt on mullakin vihdoin joululoma. 3,5 vuotta Kuopiossa takana. Mitä ihmettä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...