sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Suklaakaakku

Hyvää äitienpäivää mun äitille ja muillekin äiteille :)
Taiteilin tosihienon suklaakakun! Pohjan kanssa oli vähän ongelmia, otin sen pois uunista, annoin jäähtyä, ja rupesin ottamaan sitä irti vuoasta. Siinä vaiheessa huomasin, että se oli jotenkin mystisesti kutistunut ja vetäytynyt irti reunoista! :D Ei se mitään, oli se hyvää silti.
Päälle tein suklaakuorrutteen tällä ohjeella, sulatin vaan suklaan vesihauteessa kattilassa enkä mikrossa (kerran tehtiin ala-asteella kokkikerhossa suklaamoussea ja poltettiin se suklaa sinne mikroon, sen jälkeen en ole kauheesti tykännyt mikrosulatuksesta :D). Ohje oli tosi reilu, ainakin mun pikku kakun päälle sitä oli ihan liikaa. En nimittäin halunnut tehdä reunoja suklaasta, koska porukat tykkäävät kermakakuista, ja olin jo valmiiksi vatkannut kerman jotta saan sitä kakun täytteeksi. Ja sitä kermaakin jäi paljon yli, tein siitä sitten mustikkarahkaa.

Ylimääräisen suklaakuorrutteen käytin muffinssien päälle, niitä on vieläkin muutama jäljellä :D Koristeeksi sulattelin valkosuklaata muovipussissa, jotta siitä oli helppo (ainakin periaatteessa) pursottaa nättejä kuvioita. Jotenkin vaan onnistuin saamaan muovipussiin reiän väärään kohtaan, ilmeisesti poltin sen kattilan pohjaan, ja se oli vähän sotkuista hommaa :D Mutta kyllä tuosta tekstistä ainakin melkein saa selvää, varsinkin jos käyttää vähän päättelykykyä ;)
Kävin myös poimimassa valkovuokkoja. Otin kameran mukaan, jos olisi jotain kivaa kuvattavaa. Kuten ötököitä, niitä on hauska kuvata kunhan ne ei käy päälle :D Leppäkertun mä bongasin.
Ja perhosen! Tehtävä: etsi se kuvasta.
Siellähän se nököttää, puunrungolla. Yksi nainen meni ohi, kun säädin kameran kanssa ja räiskin kuvia sinne yläilmoihin, se oli vähän kujalla mun puuhista. ;D
On se vaan kiva et on lämmin ja arska paistaa ja on kohta kesä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...