lauantai 29. joulukuuta 2012

Hurtuuki

Jouluna mummo kaivoi tosi paljon kaikkia lankoja, joita hän itse ei jaksais neuloa. Mummo kysyi, josko olis tarvetta. No, nyt mulla on säkillinen neulottavaa :) Yhden jännän kerän neuloin jouluna huiviksi. Tää on tätä ihme hörsylälankaa, mitä neulottiin silleen hassusti siitä ohuimmasta reunasta. Silmukoita poimin kahdeksan, ja puikkoa tökin aina joka toiseen reikään, niin tuli sopivasti ryttyä. Puikkoina mulla oli jotkut ehkä vitoset. Vai sittenkin 5,5? En muista. Muutaman kerran piti aloittaa alusta, mutta ninjasin, niin hyvä tuli :)
Huivi on just mummolle sopivan värinen! Noi raidat ei oo liian pitkiä, mutta kuitenkin silleen että ne ovat raitoja eikä mitään ihme pikku pätkiä. :) Reunuksessa on lisäksi vähän hopeista glitteriä, kui sulosta! Huivi on lisäksi just sopivan pituinen, saa kiepautettua kaulan ympäri ja vielä jää vähän päitä roikkumaan.
Huivi valmistui yhden aamupäivän aikana, ehdittiin katsoa puoli Babe-leffaa, Space Jam ja vähän Simpsoneita. Babe on vaan niiiin symppis :) NII ja käytiin muuten ihan leffateatterissa kattomassa uusin Bond tässä joku aika sitten, oli ihan hyvä! Ja mä jopa pysyin mukana koko leffan ajan, vaikka yleensä Bondeissa mä tipahdan kärryiltä aika alussa kun keskittyminen menee juoruamiseen kun useimmiten kattelen niitä kavereitten kanssa... :D
Huomatkaa ku olin oikein kunnon neulebloggari, ja otin kuvia huivista joka roikkuu puussa! :D Tossa ylemmässä puukuvassa värit on aika hyvin kohdallaan.
Tää on tämmönen hörtylämato :) Hurtuuki, mummo taisi sanoa. Sitä sitten pohdittiin, että mikä "hurtuuki" oikein on. Tämmönen tulkinta me saatiin: "Hur" - mikä, ja "tuuki" - "tug" - kangas, eli mikäkangas tai jotain tommosta... :D jollain parempi selitys?
Lanka tosiaan oli majaillut mummon pussukoissa aika kauan, kun mummo ei itse keksinyt, miten siitä tulee huivi, vaikka langan mukana tuli ohjekin. Sit mä tulin ja tein ja neuvoin mummolle, miten tehdään hurtuuki, ja nyt siellä on puikoilla toinen samanlainen, vaan eri värinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...