sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Suklaakeksejä ihan oikeasti!

En tiiä, että oliko se eilisen postauksen täysin älyvapaa otsikko enne, kun tänään sitten oikeesti tein suklaakeksejä :D Tuli vaan hirveä himo tehdä jotain kivaa syötävää, kun tulin pelistä kotia. Kyseessähän ei siis ollu tenttiin lukemisen välttelyä, ei missään tapauksessa!

Kävi pieni kämmi. Murokeksien perusohjeen mukaan piti vaahdottaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään. No mä menin ja sulatin sen rasvan, hups. Jos haluut tehä tämmösiä pikku keksejä, niin vaahdota (ei kannata sulattaa mutta mä sulatin...) reilu 100g voita ja ½ dl sokeria, sekoita 2 dl jauhoja, ½ tl leivinjauhetta, reilu teelusikallinen vaniljasokeria ja kaks isoa teelusikkaa kaakaojauhetta ja sitten lisää ne rasvasokeriseokseen. Niin ja puolikas muna sinne sekaan myös. Hetkeksi jääkaappiin ja sitten pyörittele pikku pallukoita, ja paista 175 ºC reilu 10 minuuttia.
Ajattelin ekaks pursottaa nämä silleen hienosti, mutta jostain syystä taikinasta tuli aika tymäkkää, joten se ei tullut kämppiksen pursottimesta silleen nätisti. Sit totesin että antaa olla ja tein vaan pyöreitä epätasakokoisia lättyjä. Hyviä ne silti on :) Valmistuksessa vaan tosiaan sattui ja tapahtui kaikkea. Väsyttää. Siks tää tekstikin on varmasti vähän outo. Selkeesti merkki siitä, että oon heränny liian aikasin :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...