keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Haasteita!

Nyt tulee jotain jännää - vastaan muutamaan haasteeseen! Miten niin tässäkin olen jäljessä ajastani, toisen sain viime vuoden tammikuussa ja toisen kesällä. No, parempi myöhään kuin milloinkaan eikö. Kuvituksena rändöm räpsäisyjä mm pääsiäiseltä :)

Ekana sain haasteen Taikalta, kiitos! Tehtävänä on kertoa 8 asiaa itsestäni. Tässäpä tulee.

Olen mennyt vuotta aikaisemmin kouluun. Hämmästytin varsinkin peruskoulussa ja lukiossa ihmisiä kertomalla, että olenkin nuorempi. Yliopistossa kun iällä ei niinkään ole merkitystä. Meillä oli yhessä tutustumisillassa tossa syksyllä sellainen hauska fakta -kierros, aattelin kertoo tän. Pulma tuli siinä vaiheessa, kun mun vieruskaveri kertoi itsestään täsmälleen saman asian... Siispä mun hauska fakta oli se, että se käytettiin just äsken :D

Olisin voinut hauskaksi faktaksi mainita myös sen, että mun vasemman käden pikkurillin rystynen on poissa. Luultavasti se katosi kerran korisharkoissa kun siihen tuli pallo aika kovalla vauhdilla. Lääkärit olivat ihan varmoja, että sormi on murtunut, vaan missään röntgenissä tms ei näkynyt mitään. Eikä tää siis haittaa millään tasolla mun elämääni.

Tai sit olisin voinut kertoa siinä kierroksella sen, että oon katsonut kaikki Harry Potter -leffat putkeen. Siinä meni tovi jos toinenkin, vähän väsytti siinä loppuvaiheessa :D
Liittyen tohon kakkosfaktaan, pelaan tosiaan korista, oon pelannut kakkoselta asti. Eli niin monta vuotta etten enää osaa vastata kun kysytään, kauanko oon pelannut :D Viime keväänä sain meidän seuramme Etiikkapytyn. Ihan hillittömän iso, herättää keskustelua usein kun meillä käy vieraita. Ja nyt viikonloppuna olin piiiitkästä aikaa pelaamassa, kun ei oo naisten joukkuetta Kuopiossa niin en oo saanu pelata oikeita pelejä, mutta junnujen mukaan pääsin sit turnaukseen, parhautta! :) Tossa ylemmässä kuvassa minä, joukkueen seniori, olin ihan into pinkeenä keinumassa :D

Mulla on hirveitä aukkoja sivistyksessä. En esimerkiksi Titanicia ollut nähnyt ennen viime syksyä. Mutta kun leffoja on tylsä kattoo ilman muuta virikettä kuten neulomista (paitsi tietenkin leffateatterit ovat eri asia, niissä keskitytään just siihen leffaan piste). Nyt oon kovasti yrittänyt sivistää itseäni silläkin saralla. Bondeja on tullut katottua melkein joka viikonloppu, ne on just sellasia et repeilee koko ajan kun ne on niin kovin aitoja. Viime leffan tosin missasin, koska laatuaikaa joukkueen kanssa :D

En jaksa meikata kovinkaan usein. Aamuisin nukkuminen on kivempaa, ja meikkien poisto on yks tyhmimmistä asioista :D Sitäpaitsi väitän, että mun iho pysyy näinkin hyvänä just kun en joka aamu vedä siihen hirmuista kerrosta kaikenlaisia tököttejä. Jaksan kuitenkin väsätä usein aamuisinkin lettejä tukkaan. Paitsi nyt kun kävin kampaajalla, ja nää ovat tosi sileät ja kuivat latvat poissa, niin letit ei pysy yhtä hyvin ku ennen :D Eiköhän asia palaudu normaaliksi pikkuhiljaa. Kahvitauolla otetussa selfiessä mulla on kuitenkin ihme kyllä meikit, koska meillä oli meikkiesittelijä töissä :D
Useimmat arvaa heti, että koris on se mun juttu, kuitenkin tätä pituutta löytyy se 186 cm. Kengänkoko on myös ihan riittävän iso, ei oikein mitään toivoa löytää siistejä, nättejä, lämpimiä, vedenkestäviä, mun tyyliin sopivia talvikenkiä joita voi käyttää vaikka hameen kanssa. Ostin sitten yhet, täytti kaikki muut mun kriteerit paitsi ei oo riittävän isot, tuloksena tästä jäätävät rakot ekan käyttökerran jälkeen... Myöskin housujen kanssa on välillä ongelmia. Nyt tosin oon löytänyt Onlyn farkut, sopii mun jalkoihin ja budjetille!

Mulla pitää aina olla joku neule kesken. Vaikka en sitä hetkeen tekisi eteenpäin, niin sen on oltava siinä kunnossa että sen voi kaapata mukaan kun lähtee luennolle tai junaan tai kattomaan telkkaria. Tällä hetkellä on taas vaihteeksi sukat kesken.

Taikalla oli mulle myös kysymyksiä:
1. Kerro ensimmäisestä lemmikistäsi. Ellei sinulla ole ollut lemmikkiä, kerro ensimmäinen muistamasi eläinmuisto. 
Meillä ei ole ollut lemmikkejä. Mummolassa kuitenkin oli koira ja kilpikonna. En osaa erotella, mikä oli ensimmäinen muisto, mutta käytiin aina kävelyllä koiran kanssa, ja usein kerättiin samalla kukkia mummolle tuliaisiksi :D
2.  Mikä ja millainen (väri, muoto, käyttö jne.) on eniten arvostamasi vaate?
Rento, mutta riittävän asiallinen, että kehtaa lähteä vaikka kaupungille tai yliopistolle :D Ja väriä pitää olla, niin että ei sulaudu sinne harmaanmustaan massaan. Huppari on varmaan se lempparivaate. Haalarit on sitten asia erikseen, ne on ihan parhaat!

3. Kerro suhteestasi tavaraan. Onko sinun vaikea luopua tavarasta ja kierrättää tai hävittää se vai kiinnytkö helposti tavaroihin? Oletko hävittänyt jotain joka on myöhemmin harmittanut?
Olen semmoinen hamstraaja. Koskaan ei tiedä, jos vaikka tarvitsee jotain kirjan sivuja askarteluun tai hajonneista housuista vetskarin pikku pussukkaan! Olen kyllä nykyisin koettanut heittää kaiken täysin hyödyntämiskelvottoman rojun pois. Silti nurkissa pyörii ties mitä härpäkettä! Heitän välillä vahingossa pois tavaraa, jota kuvittelen, että en tarvitse, ja sitten paaaaaljon myöhemmin keksin, että olis just oikea sälä jonka jo heitin pois... Joskus vuosia sitten, ennen kuin keksin kuinka kivaa kaikki pikkusälä on, siivosin huonetta ja heitin pois muumi- ja smurffilimupullojen korkkeja, niitä hienoja missä oli kuvia. Oon kyllä jo päässyt yli menetyksestäni.

4. Mikä on ollut pahin onnettomuus johon olet joutunut tai pahin saamasi vamma josta on jäänyt jälki?
Ala-aste. Pulkkamäki. Oikein jyrkkä rinne, jossa oli hyppyri alhaalla. Muppet-liukuri (semmonen muovinen superliukas.) Siinä sitten laskettiin, ja laskin sillä muppetilla alas sen oikein jyrkän. Niinhän siinä tietysti kävi, että lensin oikein komeesti ilmassa ja mursin sääriluuni. Onneksi jouduin olemaan vaan yhden yön sairaalassa, kun sairaalan silakkapihvit ei maistuneet kovin hyvältä. Vaikka mulla oli hirmunen nälkä, kun en ollut saanut pitkään aikaan oikeeta ruokaa :D Toinen on sitten se sormi, josta jo ylempänä mainitsinkin.
5. Kerro rakkaimman korusi taustoista (mistä saanut, miksi, kenen ollut jne.) ja ajatuksistasi sitä kohtaan.
Tosi vaikea nimetä yksittäistä suosikkikorua! Mutta varmaan Nomination-ranneke, tai ne kaks jotka mulla on, on just tämmönen. Sain sen rippilahjaksi, ja sen jälkeen olen keräillyt palasia. Tykkään siitä kun se on periaatteessa samanlainen kuin kaikilla muillakin, mut sit toisaalta se kertoo tosi paljon musta. Käytössä se on lähes päivittäin (olis nytkin ranteessa jos en olis unohtanu sitä jonnekki Hygeen...)

6. Onko sinulla toistuva uni, millainen? Ellei ole, kerro pahin näkemäsi painajainen.
Onneksi ei! Ei tule mitään superpelottavaa mieleen, mutta ne on aina turhamaisesti pahoja kun näkee unta, että tukka leikataan pois. Asialla oon ollut minä itse, sekä muitakin henkilöitä.
7. Mikä asia on eniten ilahduttanut sinua tässä kuussa?
Pääsiäinen. Koko loma oli niin täydellinen, näin sekä porukoita että kavereita, tosi monia sellasia joita en usein nää, ja joukkuekaverit kans, eksät ja nykyiset. Sain pelata korista pitkästä aikaa, oikeita pelejä, meijän joukkue voitti enemmän kun hävis, ja pelit oli semmosia sopivan tiukkoja et voitot oli ihan parin pisteen voittoja vaan. Ulkona paisto arska, tarkeni shortseilla, saatoimpa vähäsen saada rajojakin kun parannettiin maailmaa laiturinnokassa :D Söin myös ekan irtojätskin.

8. Pidän itse erilaisista kivistä.
Kurkkaa tätä sivua ja valitse 1-3 lempikuvaasi.
Linkitä ja näytä ne meille.
9. Mikä asia arjessasi tuottaa sinulle eniten harmia jonka voisit muuttaa pientä vaivaa näkemällä?
Kun kaikki on sekaisin. Huone, pöytä, jääkaapin hylly. Ei olisi kovinkaan kummoinen vaiva järjestää niitä, mutta tunnen itseni; jos siivoan pöydän tänään, ylihuomenna se näyttää ihan samalta...

10. Kerro kahden iso- tai isoiso- tai isoisoisovanhempasi
ammatit ja etunimet jos tiedät ne.
Tiedän, mutta koska yksityisyys niin en niitä jaa. Löysin kyllä jostain sukukirjasta yhden esivanhempani, jonka nimi oli Viliina. Kui hauska nimi:)

11. Kerro jostakin historiaan keskittyvästä tv-sarjasta, elokuvasta tai kirjasta josta pidit. 
Saa olla vaikka sarjakuvakirja tai piirretty kunhan se sivuaa tai keskittyy historiaan tai historiallista ajanjaksoa. 
Don Rosan Aku Ankka -seikkailut! Ne missä ne etsivät kaikenmaailman aarteita. Vaikka ne ovat "vaan" sarjakuvia, on niissä ihan oikeita historiajuttuja seassa. Kannattaa lukea jos ette ole tutustuneet! :D
Hyvä te jotka selvisitte tänne, sori, oon joskus jaarittelija... Sit seuraavaan, jonka sain Satulta.

1. Kesän 2013 kohokohta?
Rock the Beach -festari. Näki kavereita sekä Green Dayn. Kolmosrivistä. Uuuujeah.

2. Seuraava sisustushankintasi?
Öö, ei oo suunnitelmissa. Pesukonetta ei lasketa? Viimeisin "hankinta" on peili mummolan ullakolta.
3. Kallein tekemäsi sisustus/vaate/laukku/kenkäostoksesi?
Varmaankin toi mun Marimekon lepakkotuoli. Ikivanha se alkaa olemaan jo, tai no joskus yläasteella sen hankin, mutta niin kiva niin kiva!

4. Minne haluaisit matkustaa?
New Yorkiin, en tiiä miks mutta olishan se siistiä :D Tai Lontooseen. Tai oikeestaan vaikka minne, paljon siistejä paikkoja missä ei oo käyny! (okei, oon käyny Lontoossa, mutta kaveri kertoi että siellä kun on ne Harry Potter -studiot, niin sinne olis tositosi siistiä mennä)

5. Lemppariruokasi?
Riittävän yksinkertainen. Ja tuttu, sellainen minkä koostumus on helposti tutkittavissa. Vaikka makaronilaatikko, mutta ei sellanen, että ne makaroonit on menny ihan lössöksi! :D

6. Linkitä yksi lempparibiisi.
Ois näitä vaikka mitä, mutta laitetaan nyt tää koska kesä! :D

7. Mille aikakaudelle matkustaisit jos saisit matkata aikakoneella haluamallesi aikakaudelle? Miksi? Perustelut.
Oikeestaan tykkään nykyajasta :D

8. Kaunein asia Suomen kesässä?
Kokonaisuus. Se että on valoisaa, ja riittävän lämmintä. Järvet, joihin voi mennä uimaan. Oikeestaan ihan kaikki mihin paistaa aurinko.

9. Paras kesäjuoma?
Vesi on paras janojuoma. Tai sit God Morgon -mehut. Namm.
10. Oletko käynyt kesätapahtumissa? Millaisissa? Musiikkitapahtumissa tms.
Viime kesän osalta; Rock the Beach, ja sit oli Katukoris. En tainnut oikeen muissa tapahtumissa asioikseni käydä, ups :D

Nojoo, en taida nyt laittaa haasteita eteenpäin, koska näistä on kuitenkin kulunut jo ihan hirmusesti aikaa... :D Näiden lisäksi olen saanut myös tunnustuksen Marilta, iso kiitos! :) Loppuun linkitän parit lempparikäsityöblogit, varsinaisesti tunnustusta en laita eteenpäin kun tässä ei ole mitään selkeitä sääntöjä..:D

eilen tein
Hupsistarallaa
Käsistä karannut
MUITA IHANIA
Mun Sun Meitin

Olishan noita vaikka mitä, mutta tässä nyt suppea katsaus lemppareista. Tosi suppea, kun mulla on varmaan toistasataa blogia lukulistalla... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...