keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mekkojen kesä

Jes, parasta kun pääsin käymään Kuopiossa ja siellä oli ompelukone :D (oli siellä kyllä kaikkia kavereitakin, kiva nähdä ihmisiä pitkästä aikaa!) Mua odotti myös mekontekele kaapissa. Se on jumittanut siellä öö aika kauan :D Kyseessä oli kirppikseltä aikoinaan ostettu kukkamekko, jossa näin paljon potentiaalia jos sitä vähän muokkaa. Mulla oli siitä ennen-kuva, mutta ei mitään tietoa mihin se on joutunut tässä aikojen saatossa! Kaapin perälle se päätyi, kun yläosa ei onnistunut ihan niin kuin toivoin.
Yläosaan ompelin kokonaan uuden toppiosan. Jotenkin sen ja helman yhdistämisvaiheessa tuli ihan jäätävän paljon leveyttä tuohon vyötärösaumaan. Tein epätoivoisia laskoksia käsin ompelemalla, no ne eivät edes olleet symmetrisesti keskellä. Nyt sain pari viikkoa sitten inspiraation, että mitäs jos ompelisinkin kuminauhan siihen saumaan, sehän vetäisi mekon nätisti ryppyyn ja ongelmat olisi sillä ratkaistu. Toimi!
Kaula-aukon ja käsireikien huolittelu oli kanssa yksi iso fail. Tein niihin erillisestä kangassuikaleesta muka-siistit huolittelut, mutta nekin jäivät jotenkin löysiksi ja entiiä mutta typerältä näytti joka tapauksessa :D Käänsin nämä vielä kerran, ja vedin ihan vaan normi suoraa ommelta päälle. Kaksoisneulaa en jaksanut viritellä. Lisäksi tein pari ryppyä kainalon seudulle, jotta ei jää liian löysäksi. Nyt on hyvä.
Mekossa on tosiaan söpöjä pikkupikku kukkia, tosi retro! Muistaakseni mekko oli alun perin jotain suomalaista tuotantoa, tosiaan kirppikseltä sen itselleni nappasin muutamalla eurolla.
Tässä tää takaa, siellä ei mitään kummallista. Vähän meni saumassa kangas jotenkin hassusti ryppyyn mutta hei, kuka sitä kattoo kun muutenkin siinä on kumppari :D
Parasta kun kyseessä oli valmis helma, niin tässä oli myös taskut valmiina! En oo yleensä mekkoihin jaksanut taskuja väsätä, vaikka ne olis yleensä ihan näppärät. Tästä sellaiset löytyy! :)  Ja hei pitkästä aikaa muuten taas oikee panostus blogikuviin, kiitos Linnealle! :) Laitoin jopa kaulakorun kaulaan ihan tätä varten.
Tyytyväinen uuden mekon omistaja täällä moi! Vielä loppuviikko töitä etelähuudeilla ja sitten lopullisesti Kuopioon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...