tiistai 24. huhtikuuta 2012

Ompelukone sanoo surrurrur

Mun aika on kulunut viime aikoina tosi tehokkaasti fysiologian oppikirjan parissa. Olen kuitenkin jo lukenut siitä yli kolmanneksen! (Eri asia, kuinka paljon asioita muistan pääsykokeissa...) Lukemisen lisäksi olen myös tehnyt ylppärimekkoani, ja se on nyt pari päivää roikkunut henkarissa ihan melkein valmiina, helma vain pitäisi viimeistellä ja yläosaa ehkä ihan vähän kaventaa :) Mitään muita tänne liittyviä juttuja en sitten olekaan tehnyt piiiitkään aikaan. Niin, aikaani on vienyt myös pleikkari ykkösen Crash 3 peli... :D

Tänään miettiessäni, mitä pistäisin päälle, päädyin itse tekemääni pitkähihaiseen T-paitaan. Päätin sitten samalla etsiä kaikki omatekemät paidat ja ottaa niistä kuvat ja pistää tänne.
...pitäsköhän peiliä joskus puhdistaa... Kasiluokalla tehtiin valinnaisessa kässässä T-paitoja. Paidan kaavat on Joka tyypin kaavakirjasta. Kaikissa paidoissa olen käyttänyt samaa peruskaavaa, hihojen pituutta olen joka kerralla lisännyt (aina liian vähän :D) Koripallopaita oli ihan ensimmäinen jonka ompelin, ja se on melko ruma. En ole vissiin ikinä käyttänyt sitä :D Koska olin niin nopea tunnilla, sain ommella myös toisen T-paidan. Tätä olenkin käyttänyt huomattavasti enemmän. Paidan helma ja hihat on kyllä vähän liian lyhyet... Oikeanpuoleisimman paidan ompelin uudenvuoden tienoilla Kouvolan Eurokankaan palalaarista löytyneestä kankaasta. Tähän sentään tajusin tehdä riittävästi pituutta! Paita vaan on ehkä vähän liian kapea, koska kaavat on tosiaan piirretty silloin kasilla :D Hihojen raidoitus menee eri suuntaan, koska kangas ei muuten olisi riittänyt. Ei sitä kukaan huomaa jos en sano :D Raitapaita on ommeltu ihan ompelukoneella. Kyllä se saumuri olis kiva olemassa tällaisia äkillisiä "ompelen T-paidan" -juttuja varten ;)
Joo-o, on se Picasa vaan hurja! Syksyllä ompelin pipoja. Vihreä "retromunapipo", kuten siskoni sitä nimittää, oli ihan ensimmäinen kokeilu, ja käytän sitä lenkkipipona. Ihan hyvin ajaa asiansa. Lisäksi ompelin vanhoista T-paidoista raidallisen pipon. Voiko T-paitaa sanoa vanhaksi jos se on ollut käyttämättömänä kaapissa pari vuotta? Löysin jostain netistä, yhtään en enää muista mistä, ohjeen lasten kevätpipoon ja sitten vaan suurentelin kaavoja ja ompelin :D Tein siskollekin, yksivärisen oranssin lenkkipipoksi. Pipot on ommeltu ompelukoneella. Tahtoo saumurin :D

Tuntuu et laitan kokoajan vaan valokuvii :D mut tässä nyt olis vielä muutamia päivänkuvakuvia:
day 19 - orange
Sisko toi mulle tuliaisia luokkaretkeltä :) Ananakset on aina cool! Herra Ananias (joo, meil oli kerran hauskaa kaverin kanssa mökillä... :D) voi todistaa sen:   
day 21 - bottle
Kunnon retromehukattipullo! Käytän sitä aina välillä juomapullona treeneissä :D Taustalla muuten näkee farkunlahkeesta ompelemani tyyny.

day 22 - the last thing you bought 
Simple Plan -pinssi, jonka kaveri on täällä.

day 23 - vegetable
Joo, porkkanat on kivoja... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...