tiistai 30. joulukuuta 2014

Jouluraitoja

Mummolta löytyi myös Novitan Nallea jouluvärisenä. Päätin antaa sen saman langan takaisin hänelle joululahjaksi, mutta toki hieman jalostettuna. Siispä siitä tuli huivi. Malliksi löysin Nurmilinnun, josta jätin pitsiosiot pois. Sain vähän kokeilla jotain erilaista kuin mitä äitin huivissa oli.
Tässä kuvassa näkyy hyvin nuo värit.
Koska lanka on itsestään raidoittuvaa, se teki tuollaisia ihme laikkuja varsinkin reunaan. Ei se mitään, oikein kiva huivi tästä kuitenkin tuli. Ja jälleen aika iso :D
Reunoissa tehtiin lisäyksiä ja kavennuksia, niin raidat menevät kivasti vinoon. Mulla oli käytössä 4,5 mm puikot, eli paljon paksummat kuin normaalisti Nallea neuloessani, niin huivi jäi mukavan pehmoiseksi ja ilmavaksi ja toivottavasti siis myös lämpöiseksi.
Tällä huivilla ei sen ihmeemmin ole oikeaa tai nurjaa puolta, kyseessä taas  pelkästään ainaoikeinneuletta. Sopii siis oikein mainiosti kiedottavaksi kaulaan.
Mulla oli tätä samaa lankaa jo entuudestaan vähäsen jäljellä, pistin jämäkerät ensin menemään. Neuloin nimittäin tästä äitille sukat kesällä, ne valmistuivat varmaan juuri sopivasti silleen että menin ja vein ne äitille kun menin kotikotona käymään, ja siinä sitten jäi kuva ottamatta ja bloggaamatta, mutta nyt korjaan asian! Tämäkin kuva on kyllä aika laatu, hätäsesti nappasin sen edellisenä iltana ennen kuin lähdin takaisin Kuopioon.. :D Nää oli melko perus sukat, aloitin varpaista ja tarkoitus oli neuloa niin pitkään kuin lankaa riittää mutta päätin kuitenkin jättää polvimittaisiksi. Olisivat saaneet olla vähän vielä pidemmät. Tuo kuvio, kavennuksia ja lisäyksiä joka toisella kerroksella, vaan vetää jotenkin sukkia kasaan. Tein pohjelevennyksiäkin suunnilleen joka kerroksella mutta silti teki tiukkaa että mahtuu omaan jalkaan, mutta äitin jalkaan ne meni ja oli kovassa käytössä :) Ja huomhuom, ne on raidallisesta langasta ja ne on lähestulkoon samanlaiset!!
Tänään olis tarkoitus mennä testaamaan eka Kuopion pulkkamäkitarjonta, varmaankin Puijolle, ja sit illemmalla vielä ulkojäät eli UJ! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, ne piristää aina :)
Sanavahvistus käytössä, kun en jaksanut roskaposteja...